Στις 12 Νοεμβρίου ξεκίνησε να διαμοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδες ένα έγγραφο επιβολής προστίμου σε άστεγο στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας αφού δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα. Ωστόσο, η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τις αρμόδιες Αρχές.
Κατόπιν επικοινωνίας των Ellinika Hoaxes με το γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης μας γνωστοποιήθηκε πως:
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, προκύπτει πως το συγκεκριμένο έγγραφο είναι παραποιημένο.
Μάλιστα, ένα ακόμη στοιχείο προστέθηκε σήμερα σε αυτή την ιδιαίτερη υπόθεση καθώς τοπικό ειδησεογραφικό site έδωσε στη δημοσιότητα “τη γνήσια βεβαίωση επιβολής προστίμου” μέσω της οποίας επαληθεύεται πως το πρόστιμο τελικά δεν επεβλήθη σε άστεγο.
Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε το έγγραφο που διαμοιράζεται από εχθές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αριστερά) και δεξιά το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της αλήθειας..
Είναι εμφανές ότι τα δύο έγγραφα περιέχουν τις ίδιες πληροφορίες καθώς και τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. Αριστερά απεικονίζεται το φύλλο που επιδίδεται στον πολίτη και δεξιά το φύλλο του διπλότυπου που χρησιμοποιείται για να διατηρηθεί ως αρχείο των αρμόδιων Αρχών.
Συμπληρωματικές πληροφορίες
Μετά την παρατήρηση των δύο φωτογραφιών προκύπτουν μερικά επιπλέον στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη δήλωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Η λέξη “ΑΣΤΕΓΟΣ”, εκτός του ότι είναι γραμμένη μόνο στο έγγραφο που επιδίδεται στον πολίτη, ακολουθεί διαφορετικό γραφικό μοτίβο και εμφανίζει διαφορετική χρωματική διαβάθμιση.
Στην παραπάνω εικόνα γίνεται σύγκριση των δυο φωτογραφιών. Αναλυτικά, σε πρώτο πλάνο βλέπουμε το λευκό αντίγραφο που λαμβάνει ο πολίτης το οποίο είναι τοποθετημένο επάνω στο ρoζ αντίγραφο που διατηρούν οι Αρχές. Τέλος, στα δεξιά εντοπίζουμε μεγεθυμένο το παραποιημένο σημείο με τη λέξη “ΑΣΤΕΓΟΣ”.
Συμπέρασμα
Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το έγγραφο έχει υποστεί επεξεργασία σε δεύτερο χρόνο ενώ σύμφωνα με τις Αρχές δεν προκύπτει βεβαίωση προστίμου σε άστεγο. Ως εκ τούτου, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καταρρίπτεται.
Πηγή: ellinikahoaxes.gr