Σε κείμενα για το βιβλίο, τη γραφή και τον ελεύθερο χρόνο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψηφίοi των Πανελλαδικών Εξετάσεων των γενικών λυκείων που έκαναν πρεμιέρα με το μάθημα της Γλώσσας.
Τα τρία κείμενα που τέθηκαν στους υποψηφίους είναι ένα απόσπασμα από κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ένα κείμενο του συγγραφέα μεταφραστή και εκδότη Κώστα Τσιρόπουλου από την Συλλογή Δοκιμίων «Η μόνωση ως συνομιλία» και ένα ποίημα του Τίτου Πατρίκιου.
Οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα κλήθηκαν να χειριστούν ένα άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη από το ΒΗΜΑ με θέμα την ανάγνωση.
Πανελλήνιες 2020: Για την ανάγνωση βιβλίων και τον ελεύθερο χρόνο το θέμα της Εκθεσης με το νέο σύστημα
Οι μαθητές που δίνουν με το νέο σύστημα κλήθηκαν, όσον αφορά στο θέμα της Έκθεσης, να γράψουν ένα κείμενο 300-350 λέξεων για την ανάγνωση βιβλίων. «Ποια είναι η σχέση σας με την ανάγνωση βιβλίων και ποιος ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού σας χρόνου; Με αφόρμηση τα Κείμενα 1 και 2 αποφασίζετε να καταθέσετε την προσωπική σας εμπειρία στο ιστολόγιο του σχολείου σας. Να δικαιολογήσετε την όποια επιλογή σας», ήταν η ερώτηση που τέθηκε για ανάπτυξη από τους υποψηφίους των Πανελληνίων.