Συνέντευξη του Μαργαρίτη Ευαγγελινού

Για τις στιγμές του από το παρελθόν του μίλησε ο βετεράνος αθλητής και νυν  τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων του ΣΕΓΑΣ, Χρήστος Μελέτογλου με καταγωγή από τη Χαλκιδική και συγκεκριμένα από την Όλυνθο. Ο Χ.Μ τοποθετήθηκε και για την αθλήτρια Ελίνα Τζένγκο.

Ποιος είναι ο Χρήστος Μελέτογλου;

Γεννημένος στο στις 2 Ιανουαρίου 1972 στο Χάινσμπεργκ της Γερμανίας, με καταγωγή από την Όλυνθο, ο Χρήστος Μελέτογλου ήταν μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας του 2000 και του 2004 στο άθλημα του τριπλούν. Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν την 7η θέση σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1997, 2003), ενώ στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα ήταν 6ος.

 Ο Μελέτογλου, έκανε την Χαλκιδική περήφανη όταν στο Γκραν Πρι της Οσάκα, έκανε την πρώτη του εμφάνιση το Μάιο του 2005, πετυχαίνοντας 16,78 μ. 

 Στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 της Αλμερίας, στην Ισπανία κέρδισε 1 χρυσό μετάλλιο, με άλμα 17.09 μ. επίσης ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 6ης  Αυγούστου 2006 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Γιατί ασχοληθήκατε με τον κλασικό αθλητισμό και όχι με το μπάσκετ που μεσουρανούσε στην εποχή σας;

«Ήταν κάτι πολύ τυχαίο, πιο μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο σε μία τοπική ομάδα στην Αθήνα, και στο σχολείο όταν ήμουν στην Δευτέρα Γυμνασίου, ο γυμναστής μας είχε κάνει ένα τεστ και διέκρινε ότι έχω ταλέντο στην αλτικότητα και με έκανε πρόταση να πάω στο στάδιο Καραϊσκάκη που ήταν προπονητής στον Πειραϊκό σύνδεσμο. Έτσι ξεκίνησα να πηγαίνω στο πρώτο μου σωματείο που ήταν ο Πειραϊκός Σύνδεσμος το 1985.»

Θα ήθελα να μας πείτε ποιες ήταν οι πιο κύριες στιγμές στην καριέρα σας; Και ποια σας έχει αποτυπωθεί στη μνήμη σας.

«Σίγουρα τα πιο έντονα ήταν τα χαρούμενα, οι δύο συμμετοχές που είχα στον τελικό στα παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών το 1997 και το 2003, που είχα βγει 7ος δύο φορές και φυσικά οι Ολυμπιακοί αγώνες το 2004 εκεί ήταν και το πιο δυνατό συναίσθημα 6ος στους Ολυμπιακούς της Αθήνας».

Τώρα έχετε μία διαφορετική θέση, είστε τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων. Πόσο διαφορετικά είναι να βλέπετε τα πράγματα από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ και όχι του αθλητή;

Σίγουρα μπαίνω και στον ρόλο του αθλητή, ξεκίνησα να απασχολούμε στην Ομοσπονδία από το 2006, πέρασα από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας μέχρι να φτάσω μέχρι εδώ που είμαι αυτή την στιγμή, όπως είπα έχω δει όλα τα δεδομένα, όλες τις φάσεις της ιεραρχίας  για όλες τις κατηγορίες. Νομίζω είναι πλεονέκτημα αυτό που έχω, να μπορώ να σκεφτώ και σαν αθλητής».

Με εσάς εκπροσωπήθηκε η Χαλκιδική στους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν όμως και ιδιαίτερες οι στιγμές όταν μπήκατε σημαιοφόρος στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

 «Ναι ήτανε πολύ ιδιαίτερη στιγμή και αυτή, ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου, η συγκίνηση ,ήταν πολύ μεγάλη.

Όμως και τιμή για εμένα, που μου εμπιστεύτηκαν να κρατήσω την ελληνική σημαία και να ηγηθώ της Ελληνικής αποστολής».

Εκπροσωπήθηκε η Χαλκιδική από εσάς στο παρελθόν και τώρα στους Ολυμπιακούς του Παρισιού έχουμε την Ελίνα Τζένγκο από τον Κένταυρο της Νέας Καλλικράτειας ,στείλτε ένα μήνυμα μια συμβουλή που θα  δίνατε στη νεαρή αθλήτρια;

«Αυτό που έχω να πω για την Ελίνα, είναι ότι γνωρίζω για την προσπάθεια που έχει κάνει και εκείνη και ο προπονητής της όλα αυτά τα χρόνια για φτάσει σε αυτό το επίπεδο, είναι μία σκληρή προσπάθεια. Είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια και αναγνωρισμένη. Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με μετάλλια σε μικρές κατηγορίες και σε παγκόσμια και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ξέρω ότι είναι πολύ καλή κατάσταση φέτος, το έδειξε και στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στον Βόλο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Εγώ αυτό που έχω να την συμβουλέψω, να είναι ο εαυτός της και να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει και στους Ολυμπιακούς αγώνες από εκεί και πέρα όλα θα είναι ανοιχτά».