Εξιχνιάστηκε η ένοπλη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός 26χρονου σήμερα Ρομά σε οικισμό στην περιοχή της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη.

Ως δράστες της ένοπλης επίθεσης ταυτοποιήθηκαν δύο Αλβανοί ηλικίας 38 και 41 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος ήταν αυτός που πυροβόλησε πισώπλατα το θύμα, με συνέπεια η σφαίρα να καρφωθεί ανάμεσα σε κεφάλι και αυχένα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το 26χρονο σήμερα θύμα είχε προσωπικές διαφορές με τον 41χρονο.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Η επισταμένη έρευνα και η αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου (σήμερα), που έλαβε χώρα βραδινές ώρες την 05-11-2023 σε οικισμό του Δήμου Χαλκηδόνας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που κατείχε και χρησιμοποιούσε ο 38χρονος, ως μέσο μετάβασης και διαφυγής των δραστών από το σημείο που πραγματοποιήθηκε η εγκληματική πράξη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Thestival.gr