Παρουσιάστηκε σήμερα 18 Ιουνίου σε συνέντευξη τύπου το Πρόγραμμα του “Φεστιβάλ Θάλασσας 2024”, ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πλήθος θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών και το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από τις πιο μικρές έως και τις πιο μεγάλες!

O δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς αναφερόμενος στον θεσμό σημείωσε, πως «τόσο εγώ, όσο και η ομάδα που τόσα χρόνια υποστηρίζει το Φεστιβάλ της Θάλασσας, προσπαθήσαμε ώστε να είναι καλύτερο συγκριτικά με την περσινή χρονιά» και γνωστοποίησε: «εκείνο που χαρακτηρίζει το φετινό φεστιβάλ είναι ότι έχει πάρα πολλές συναυλίες, πολλές θεατρικές παραστάσεις, παιδιά θέατρα, έτσι ώστε να καλύψουμε τα ενδιαφέροντα όλων αυτών που θέλουν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ Θάλασσας 2024!».

Ο ίδιος φυσικά δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι  η φετινή έναρξη του Φεστιβάλ Θάλασσας θα γίνει από οικεία πρόσωπα, που κατάγονται από την Χαλκιδική και έχουν καταφέρει να στήσουν μια λαμπρή καριέρα: «Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει από δικά μας παιδιά, όπως την εξαίρετη καλλιτέχνιδα Μαρία Ντεβιτζάκη με καταγωγή από τα Νέα Μουδανιά και φυσικά τα παιδιά του ωδείου που δεν είναι άλλα από τους Big Band» είπε και τόνισε ότι «οι δήμοι θα πρέπει να δίνουν βήμα και ευκαιρίες στα νέα παιδιά του τόπου να παρουσιάζουν τις δουλειές τους, παίρνοντας θάρρος και γιατί όχι να εξελιχθούν σε κάτι πιο μεγάλο και αναγνωρισμένο στον κόσμο».

 

Για την αποδοχή και την αναγνώριση του Φεστιβάλ Θάλασσας, ως ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ που μάλιστα μαγνητίζει και τους καλλιτέχνες ο δήμαρχος απαντά: «Η συστηματική δουλειά είναι αυτή που κάθε χρονιά ωθεί σε ανοδική πορεία το Φεστιβάλ Θάλασσας. Επίσης επιλέγουμε πολύ προσεχτικά τις παραστάσεις, αλλά και τις συναυλίες που θα δοθούν εδώ, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις. Και ένα τελευταίο είναι ότι το ανοιχτό θέατρο που γίνεται το Φεστιβάλ, ανήκει στην κατηγορία των πιο καλοσυντηρημένων θεάτρων ολόκληρης της χώρας».

Τέλος ο κ. Καρράς, -μιας και το πάρκινγκ στο αμφιθέατρο παραμένει ακόμη κλειστό- έκανε σαφές ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) που ενδεχομένως θα θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση, μπορούν να επικοινωνήσουν νωρίτερα με τον δήμο και το πάρκινγκ θα ανοίξει, διευκολύνοντας τους έτσι να απολαύσουν μια όμορφη βραδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θάλασσας 2024:

19/7 Big Band of Moudania με τη σοπράνο Μαρία Ντεβιτζάκη

20/7 «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευρυπίδη

21/7 Συναυλία με την Νατάσσα Θεοδωρίδου

24/7 Συναυλία με την Ματούλα Ζαμάνη

27/7 Θεατρική παράσταση Μπαμπάδες με ρούμι

28/7 Συναυλία με τους Πυξ Λαξ

3/8 Θεατρική παράσταση Δον Κιχώτης, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

4/8 Παιδική παράσταση “Μικροί κύριοι και μικρές κυρίες”

5/8 Συναυλία του Πάνου Βλάχου

7/8 Συναυλία αδελφοί Τσαχουρίδη

9/8 Θεατρική παράσταση “Κατά φαντασίαν ασθενής”

10/8 Συναυλία με την Δέσποινα Βανδή

12/8 Παιδική παράσταση το “Μαγικό κλειδί”

14/8 Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα

18/8 Κωμωδία “Ο παππούς έχει πίεση”

19/8 Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο μουσείο αλιευτικών σκαφών και εργαλείων στα Νέα Μουδανιά με τις Stringless

20/8 Θεατρική παράσταση “Η Μάσα και ο Αρκούδος”

21/8 Stand Up Comedy με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα

24/8 Αφιέρωμα στον Μπιθικώτση

24/8 Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη