Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας
Ο ΟΗΕ είχε ανακηρύξει το 1995 «Έτος Ανεκτικότητας», σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού στις ανθρώπινες σχέσεις.
Φυσικό επακόλουθο ήταν η καθιέρωση της Παγκόσμιας Μέρας Ανεκτικότητας την 16η Νοεμβρίου κάθε χρόνου, αρχής γενομένης από το 1996. Γιατί «η ανεκτικότητα και η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν χτίζεται σε ένα βράδυ, αλλά χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια», σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό.
Παγκόσμια Ημέρα Αγγειεκτομής
Η 16 Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2013 ως Παγκόσμια Ημέρα Αγγειεκτομής (World Vasectomy Day), με πρωτοβουλία ενός αμερικανού κινηματογραφιστή και ενός αυστραλού χειρουργού.
Η αγγειεκτομή είναι μια μορφή στείρωσης του άνδρα προκειμένου να αποφεύγεται μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στο σεξ. Είναι μια χειρουργική επέμβαση, που αποκόπτει ή σφραγίζει τους σπερματικούς πόρους και εμποδίζει το σπέρμα να απελευθερώνεται κατά την διάρκεια της εκσπερμάτωσης. Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί εγκυμοσύνη. Όμως ο άνδρας που θέλει να υποβληθεί σε αγγειεκτομή θα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά γιατί το αποτέλεσμα της επέμβασης δεν είναι εύκολα αναστρέψιμο. Συν τοις άλλοις, είναι πιο ευάλωτος και δεν προστατεύεται επαρκώς από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αγγειεκτομής προτάθηκε το 2012 από τον αμερικανό κινηματογραφιστή Τζόναθαν Στακ, ο οποίος εκείνη την περίοδο γύριζε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την αγγειεκτομή και την απόφαση του πρωταγωνιστή του να πραγματοποιήσει την επέμβαση. Η πρώτη της νέας παγκόσμιας ημέρας έγινε στις 16 Νοεμβρίου 2013, με μια εγχείριση αγγειεκτομής απο τον δρα Ντάγκλας Στάιν, που έγινε στο Βασιλικό Ινστιτούτο της Αυστραλίας και μεταδόθηκε «ζωντανά» μέσω διαδικτύου. Έκτοτε η Παγκόσμια Ημέρα Αγγειεκτομής απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Το 2017, πάνω από 1200 γιατροί από 50 χώρες συμμετείχαν στον εορτασμό.