Βότανα αρωματικά, αιθέρια έλαια, βάμματα και μείγματα βοτάνων, είναι κάποια από τα προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει στο e-shop της επιχείρησης holomon.gr, για να γεμίσουν την καθημερινότητά σας γεύση και ευεξία! Για ιδιαίτερα προϊόντα, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ μακριά, καθώς το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει φυτικά καλλυντικά, κηραλοιφές, ακόμη και αξεσουάρ τσαγιού και συσκευασίες δώρου.

Η επιχείρηση δεν είναι καινούργια. Υπάρχει εμπειρία 30 ετών, και οι άνθρωποι που τη δουλεύουν γνωρίζουν καλά ότι η συλλογή των βοτάνων δεν είναι μια απλή διαδικασία. Οι απαιτήσεις είναι πολυεπίπεδες και χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Αυτό τονίζει και η ιδιοκτήτρια Στέλλα Παπακωνσταντίνου που λειτουργούν την εταιρεία με τον αδερφό της, ως συνεχιστές της επιχείρησης που ξεκίνησε ο πατέρας τους, Νίκος Παπακωνσταντίνου. «Το ενδιαφέρον έρχεται κυρίως από το εξωτερικό. Στην Ελλάδα τώρα γίνεται στροφή στα βότανα. Υπήρχε σκέψη να την αναπτύξουμε τη δουλειά από την αρχή που την είχε ο πατέρας μας, και το κάναμε πράξη τελικά. Την αγαπήσαμε κι εμείς και είδαμε πόσο όμορφη και εξελίξιμη ήταν», εξηγεί η ίδια όσον αφορά την οικογενειακή επιχείρηση.

Στην εταιρεία Holomon η εμπειρία ξεπερνά τα 30 χρόνια και δεν μένει μόνο στις παραδοσιακές γνώσεις, αλλά προέχει η συμβουλή των ειδικών βοτανολόγων και γεωπόνων ώστε να εξασφαλίζεται πρώτα η ισορροπία της φύσης.

 

Η ιστορία της Holomon ξεκινά το 1993 στον Ταξιάρχη, ένα από τα λίγα χωριά που βρίσκονται στο βουνό του Χολομώντα. Ο πατέρας των συνεχιστών της επιχείρησης, Νίκος Παπακωνσταντίνου, μαζί με τον βραβευμένο βοτανολόγο Παύλο Χαριστό, ξεκινούν μαζί να μελετάνε και να συγκεντρώνουν τα βότανα που βρίσκονταν στο βουνό. Η εταιρεία Holomon ήταν δημιούργημα της απίστευτης ποικιλίας που βρήκαν στη φύση, σε συνδυασμό με την επιστημονική και ιστορική έρευνα.

Έτσι, εκείνη τη χρονιά κιόλας, δημιουργείται το πρώτο εργαστήριο επεξεργασίας βοτάνων της εταιρείας, ενώ το 2004 προστίθενται πλέον και επίσημα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ύστερα από τις απαραίτητες σπουδές επάνω στο αντικείμενο και η Holomon δημιουργεί τις πρώτες συστηματικές βιολογικές καλλιέργειες βοτάνων: τσάι του βουνού, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, φλαμούρι (ή τίλιο), δενδρολίβανο.

Σκοπός των καλλιεργειών είναι να δημιουργούνται ασφαλείς συνθήκες ανάπτυξης των βοτάνων, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Δύο χρόνια αργότερα το 2016 προστίθενται και νέες καλλιέργειες: εχινάκεια, ζαμπούκος, κράταιγος, μελισσόχορτο.

Φιλοσοφία και προϊόντα

Στη φιλοσοφία της επιχείρησης περιέχεται η πεποίθηση ότι τα βότανα αποτελούν ένα μυστικό δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Η Holomon διαθέτει περισσότερα από 25 στρέμματα βιολογικών καλλιεργειών βοτάνων, καλύπτοντας μια εντυπωσιακή ποικιλία που ξεπερνά τα 45 είδη.  Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι στα προϊόντα περιλαμβάνονται: το Βιολογικό Βοτανικό Μείγμα Τσάι Χολομώντα, το Μεσογειακό Μείγμα, το Αγουρέλαιο και το Βιολογικό Ελαιόλαδο Holomon, η Αλοιφή για τα χείλη Lip Balm με Μέλι & Πρόπολη, το Έλαιο Άγριο Τριαντάφυλλο Κυνόροδο, αλλά και η Κηραλοιφή για δερματικές παθήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκομιδή των κατάλληλων στελεχών γίνεται με το χέρι και στην συνέχεια αποξηραίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους φυσικής ξήρανσης, χωρίς την χρήση μηχανημάτων περιβάλλοντος. Μόλις ολοκληρωθεί η ξήρανση των βοτάνων, γίνεται και πάλι χειροδιαλογή των στελεχών, ώστε να οδηγηθούν στην διαδικασία της τυποποίησης.

Οι συνεργασίες

Εκτός από το e-shop οι συνεργασίες της επιχείρησης αφορούν το εξωτερικό, αλλά και πολλά εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα. Οι πελάτες είναι σταθεροί εδώ και χρόνια, όπως μας λέει η κα. Στέλλα Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενη και στα καταστήματα καφέ και εστίασης. «Όλα είναι βιολογικά, και κάποια προϊόντα εισαγωγής που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα», τονίζει και συνεχίζει προτείνοντας το Christmas Tea για την εποχή που διανύουμε.

Όλα τα προϊόντα της φύσης και το Χολομώντα μπορείτε να τα βρείτε στο https://holomon.gr/

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ταξιάρχης Χαλκιδικής, 63100
Τ: +30 23710 94394
E: [email protected]