Με αγωνία αναμένει την β’ φάση προσλήψεων των εκπαιδευτικών στις αρχές του Οκτωβρίου η διεύθυνση του Γυμνασίου στο Παλιούρι της Κασσάνδρας, ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί ομαλά η λειτουργία του σχολείου και η εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είχε βρει το συγκεκριμένο σχολείο με μία μόνο καθηγήτρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια κενά για τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν σε αυτό. Ύστερα από δημοσίευμα που ανέφερε τα κενά και τα προβλήματα, χαρακτηριστικό είναι ότι οι θέσεις των καθηγητών στο Παλιούρι καλύφθηκαν με μερικές θέσεις εκπαιδευτικών, αλλά όπως σημείωσε στο XalkidikiPolitiki η διευθύντρια του Γυμνασίου στο Παλιούρι «το σχολείο έχει ανάγκη από επιπλέον προσλήψεις, όπως βέβαια συμβαίνει και στα υπόλοιπα σχολεία του νομού. Αναμένουμε με αγωνία οι θέσεις να καλυφθούν έως αρχές του Οκτώβρη, διαφορετικά θα υπολειτουργούμε και θα υπάρχει πολύ σοβαρά πρόβλημα όσον αφορά την εκπαίδευση των παιδιών».

Σύμφωνα με την ίδια πάντως αυτή τη στιγμή, και ύστερα από την τοποθέτηση μερικών εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο η κατάσταση μοιάζει να είναι εμφανώς καλύτερη με μειωμένα τα κενά από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς που στο σχολείο είχε τοποθετηθεί μία μόνο καθηγήτρια.