Δύο περιστατικά θανάτων ζώων συντροφιάς σημειώθηκαν σε 2 ημέρες στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής.

Θύματα της άρρωστης πράξης του άγνωστου έως τώρα δράστη, αδέσποτες γάτες και ένα δεσποζόμενο σκυλάκι.

Ο δήμος Σιθωνίας εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τα περιστατικά να απευθυνθεί στο Α.Τ. Αγίου Νικολάου και στο δήμο.

Μιλώντας στο XalkidikiPolitiki, η αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Όλγα Πατσουράκου, μιλά για πρωτοφανή γεγονότα στο δήμο, ξεκαθαρίζοντας πως η διοίκησή του δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη μπροστά σε τέτοια περιστατικά.

«Εχθές ένα δεσποζόμενο σκυλί, κατά τη διάρκεια της βόλτας του, έφαγε φόλα στη δεύτερη πλατεία του Νέου Μαρμαρά. Το άτυχο σκυλάκι, δυστυχώς, κατέληξε», δηλώνει αρχικά η αντιδήμαρχος, διευκρινίζοντας πως ήδη έχει σταλεί στο χημείο δείγμα του φαγητού που κατανάλωσε το σκυλάκι.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η ίδια, σήμερα μία γυναίκα εντόπισε στο ίδιο σημείο νεκρές γάτες, με την κ. Πατσουράκου να εκφράζει φόβο πως τα δύο αυτά περιστατικά σχετίζονται, υπογραμμίζοντας πως την υπόθεση έχει αναλάβει το οικείο τμήμα της περιοχής.

«Δεν είχαμε ποτέ τέτοια περιστατικά. Έχουμε συγκλονιστεί με την πράξη και ελπίζουμε να βρεθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί. Δεν πρόκειται να σταθούμε αδιάφοροι σε τέτοια περιστατικά», καταλήγει η αντιδήμαρχος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Σιθωνίας:

Μετά από αναφορές πολιτών του κοινοτικού διαμερίσματος Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ πληροφορηθήκαμε μετά λύπης μας για τις θανατώσεις ζωών με φόλες στην περιοχή.

Ήδη έχουμε έρθει ως Δήμος σε επαφή με το ΑΤ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ έτσι ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους υπευθύνους.

Όποιος γνωρίζει κάτι για τα περιστατικά θα τον παρακαλούσαμε να έρθει σε επαφή μαζί μας ή να απευθυνθεί στο ΑΤ. ΑΓ.Νικολάου.

Ενημερωτικά αναφέρω ότι βάσει του ν.4830/2021 επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως και δέκα έτη για συγκεκριμένες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων που χαρακτηρίζονται ποινικά ως ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.