Με τις Πανσέληνες Βραδιές ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Κασσάνδρας, ενός θεσμού που για άλλη μια φορά στάθηκε επάξια μεταξύ των πρώτων εκδηλώσεων πολιτισμού στη χώρα για το καλοκαίρι.

Στο Ιερό του Άμμωνα Δία στην Καλλιθέα το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μαζί με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, μια παράλληλη εκδήλωση με μουσική από φλάουτο, δρώμενο επί του χώρου και αφηγηματικά αποσπάσματα, ως μια άλλη μορφή τέχνης στις φετινές εκδηλώσεις.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων του δήμου Κασσάνδρας, Θέμης Παυλής, με τις Πανσέληνες βραδιές ο δήμος πάντρεψε την τέχνη, την μουσική και τον χορό με την ταυτόχρονη ανάδειξη των σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος του δήμου, δίνοντας στους θεατές το κάτι διαφορετικό.

Sold out παραστάσεις και συναυλίες

Το φετινό Φεστιβάλ Κασσάνδρας είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στον κόσμο ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών του. Από τη συναυλία της Άννας Βίσση που χαρακτηρίστηκε η πλέον πετυχημένη του καλοκαιριού, μέχρι τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρας, όλες οι παραστάσεις γνώρισαν επιτυχία και γέμισαν το αμφιθέατρο Σίβηρης. «Ξεχώρισε η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, και το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας», λέει ο κ. Παυλής μιλώντας για την Α. Βίσση και τις Μέλισσες.

Το Φεστιβάλ έριξε την αυλαία του το Σάββατο 17 Αυγούστου, παρουσιάζοντας φέτος μια ποικιλία στη θεματική του που βρήκε εφαρμογή σε όλες τις ηλικίες. «Δουλεύουμε στο παρόν και εστιάζουμε στο μέλλον προσπαθώντας στη θεματολογία του φεστιβάλ να έχουμε και διεθνείς συμμετοχές που θα προσδώσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια», εξηγεί ο κ. Παυλής. Φέτος για πρώτη φορά άλλωστε, στο αμφιθέατρο της Σίβηρης φιλοξενήθηκε η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που παρουσίασε την επετειακή παράσταση χορού με τίτλο Progression.

«Ακόμη και οι μικροί μας φίλοι θέλουμε να μένουν ικανοποιημένοι από τις παραστάσεις που φιλοξενούνται», αναφέρει ο κ. Παυλής, που παράλληλα έχει αρχίσει ήδη να επεξεργάζεται το πλάνο για το Φεστιβάλ Κασσάνδρας του καλοκαίρι του 2025. «Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε ονόματα με διεθνή εμβέλεια και να προσδώσουμε την αίγλη που αρμόζει στο Φεστιβάλ. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται τα επόμενα βήματα», λέει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή Κασσάνδρας έχει στον σχεδιασμό της και την ανακαίνιση του αμφιθεάτρου Σίβηρης ώστε ο χώρος να είναι αναβαθμισμένος το επόμενο καλοκαίρι.