nikiti

Κάτοικοι της Νικήτης αλλά και η Διοίκηση του Δήμου Σιθωνίας βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα της Νικήτης για να αποτρέψουν τα μηχανήματα να συνεχίσουν ”την καταστροφή της Νικήτης”, ενώ ο Δήμος Σιθωνίας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης .

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, τόνισε πως ”σήμερα επιχειρείται η καταστροφή της Νικήτης. Με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης μηχανήματα επιχειρούν την καταστροφή κατασκευών, που έχουν γίνει εδώ και 30 περίπου χρόνια και προστατεύουν από τη διάβρωση, το χωριό, τις επιχειρήσεις και όλες τις υποδομές του Δήμου. Πρόκειται για κατασκευές που παρέχουν μεγάλη ασφάλεια. Η καταστροφή συνεχίζεται και σήμερα και ο κόσμος είναι εδώ για να διαμαρτυρηθεί. Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή”.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Θανάσης Ξανθόπουλος, ήταν σύμφωνος ότι θα πρέπει να σταματήσει η απομάκρυνση. Στο ίδιο μήκος και ο Πρόεδρος της Νικήτης, Στέλιος Κωστίκας. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συγκεκριμένα, με πανό συνθήματα και στεκόμενοι μπροστά από τα μηχανήματα, κάτοικοι αλλά και διάφοροι φορείς της Νικήτης, δεν τα επιτρέπουν να ξεκινήσουν δουλειά και να συνεχίσουν την απομάκρυνση των αμμοκρατών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχουν την κατάσταση. Μάλιστα, όταν τα μηχανήματα έβαλαν μπρος, οι δυνάμεις με ανθρώπους που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε τρεις συλλήψεις.

Δείτε ΕΔΩ τις απευθείας συνδέσεις του Xalkidiki Politiki από τη Νικήτη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.