Το παραδοσιακό προϊόν της περιοχής, την ελιά, τίμησαν και φέτος κάτοικοι και επισκέπτες της Χαλκιδικής που παρευρέθηκαν στην Όλυνθο για τη Γιορτή της Ελιάς.

Ο Πολιτιστικός Προοδευτικός Σύλλογος Ολύνθου διοργάνωσε μια ξεχωριστή γιορτή για να αναδείξει και να προβάλλει το αγροτικό αγαθό που η φήμη του φτάνει στα πέρατα του κόσμου. Φέτος μάλιστα συμπληρώθηκαν 30 χρόνια για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Άννα Πετρά μίλησε για τη γιορτή που δημιούργησε πριν από 3 δεκαετίες μια παρέα φίλων. “Φέτος κλείνουμε 30 χρόνια για να τιμήσει το προϊόν που έχει μεγαλώσει γενεές και γενεές και δεν άλλο από την ελιά μας. Ευχόμαστε να περάσετε τέλεια, να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε και ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς και τους εθελοντές μας που είναι κάθε χρόνο εδώ και μας βοηθούν για αυτήν  την γιορτή”, είπε.

Στις εκδηλώσεις το παρών μεταξύ άλλων έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πολιτευτής της ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος. “Το διακύβευμα της σημερινής ημέρας είναι ότι η ελιά έχει τα προβλήματά της, νερό, σημαντικά ζητήματα όσο αφορά την έλλειψη καρπού από την περασμένη χρονιά κ.α. Αυτό που μένει είναι σήμερα να γιορτάσουμε, και να δώσουμε συγχαρητήρια τους εθελοντές, και βέβαια να δούμε το μέλλον της ελιάς ενός πολύ σημαντικού προϊόντος της Χαλκιδικής μας και το μέλλον της ελιάς είναι το νερό.

Χθες  έπρεπε να είχαμε κάνει όλοι μαζί μία μεγάλη προσπάθεια για το πρόβλημα της λύσης, το αύριο είναι αβέβαιο και σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε όλοι και πάλι συγχαρητήρια στο χωριό και ιδιαίτερα στους εθελοντές, για άλλη μία φορά να είμαστε καλά και του χρόνου πάλι εδώ”, ανέφερε με νόημα ο κ. Τάσιος.

Οι εκδηλώσεις της βραδιάς ολοκληρώθηκαν με μουσική, χορό και πολλά εδέσματα από ελιές.

Ρεπορτάζ: Μαργαρίτης Ευαγγελινός
Επιμέλεια: Κ. Σμυρλή