Έργα ανάπλασης σε πέντε σημεία (μεταξύ των οποίων και η παιδική χαρά) εκτελούνται στην ορεινή Βαρβάρα του δήμου Αριστοτέλη. Οι εργασίες αυτές αλλάζουν όψη στο μικρό χωριό που τίμησε ιδιαίτερα με την ψήφο του τη σημερινή διοίκηση του δήμου, όπως άλλωστε τονίζει ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, ευχαριστώντας τους δημότες για την εμπιστοσύνη τους.

Το Xalkidikipolitiki επισκέφτηκε τη Βαρβάρα και μίλησε με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, καταγράφοντας τις αλλαγές που συντελούνται στη μικρή αλλά πολύ σημαντική ορεινή κοινότητα. Πρώτος σταθμός, η υπό ανακαίνιση αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα φιλοξενεί τις πολιτιστικές δραστηριότητες του χωριού και το νεοσύστατο ΚΑΠΗ του χωριού, στο παλιό σχολείο.

 

Παράλληλα, υπογράφεται η σύμβαση για ένα σοβαρό έργο ύδρευσης που αφορά το νερό στη Βαρβάρα και έρχεται μέσα από το πρόγραμμα «Λειψυδρία» του ΥΠΕΣ. Η παρέμβαση έχει στόχο την αλλαγή των φίλτρων στο δίκτυο ύδρευσης.

Στο οδικό δίκτυο ξεκινάει τις επόμενες μέρες το έργο ασφαλτόστρωσης 11 χλμ στο κομμάτι Νεοχώρι Ολυμπιάδα, ένας δρόμος ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Η παρέμβαση περιλαμβάνει 6,5 χλμ στηθαίων ασφαλείας, καθάρισμα πρανών, νέα σήμανση.

Επίσης, έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός ένα κονδύλι 250 χιλ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών για την προσέγγιση στους καταρράκτες της Βαρβάρας.

Ο δήμος από την πλευρά του έχει ολοκληρώσει τις διαγραμμίσεις στο οδικό κύκλωμα Βαρβάρας που είναι στην ευθύνη του, με χρήματα που επίσης προέρχονται από το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός, όπως και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

«Με τις παρεμβάσεις αυτές οι δημότες μπορούν να δουν την παρουσία του δήμου στη Βαρβάρα, αλλά και την υπευθυνότητα ενός μεγάλου επενδυτή που βρίσκεται στην περιοχή», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.