Το άγγιγμα είναι θεραπευτικό. Το είδαμε στη συγκινητική ιστορία των πρόωρων διδύμων, που ενώ το ένα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, μια σφιχτή αγκαλιά από το αδερφάκι του, η οποία απαθανατίστηκε σε viral φωτογραφία, αρκούσε για να το επαναφέρει στη ζωή.

Σήμερα τη σχεδόν θαυματουργή δύναμη του αγγίγματος επιστρατεύει κατά της πανδημίας της COVID-19 μια νοσηλεύτρια από τη Βραζιλία.

Η Λιντιάνε Μέλο, από το Ρίο ντε Τζανέιρο, σκέφτηκε να «προσομοιώσει» το ανθρώπινο άγγιγμα αγκαλιάζοντας σφιχτά τα χέρια των ασθενών με δύο γάντια (ένα από την εσωτερική πλευρά του καρπού και ένα από την εξωτερική), γεμισμένα με ζεστό νερό. Έτσι, κάποιος που αγωνίζεται κατά του κορονοϊού έχει την ψευδαίσθηση ότι ένας αγαπημένος του τού κρατάει το χέρι, παρόλο που στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει τη μοναξιά της καραντίνας.

Η ιδέα της Λιντιάνε Μέλο ονομάστηκε «Το χέρι του Θεού». Η ίδια φωτογράφισε την «εφεύρεσή» της, την ανέβασε στο Instagram και η εικόνα έγινε viral, ειδικά όταν αναδημοσιεύτηκε από μέσα όπως η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Δείτε τη φωτογραφία της Λιντιάνε Μέλο με το «Χέρι του Θεού»:

Πηγή: womantoc