Στις «υψηλές προτεραιότητες» του Υπουργείου Ανάπτυξης, κατατάσσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, το μεγάλο και σημαντικό έργο του Φράγματος του Χαβρία.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο βουλευτής του νομού, Ιωάννης Γιώργος:

“Στην προγραμματισμένη επίσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κας Ζωγράφου (που ακολούθησε την πρωινή επίσκεψή μου στο ΥΠΕΝ και στον Γενικό Γραμματέα κο Βαρελίδη για το ίδιο θέμα), τέθηκε μετ’ επιτάσεως το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά τα μέγιστα στην αναπτυξιακή πορεία του Νομού μας.

Στόχος και σκοπός η επανεκκίνηση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου που απασχολεί, λόγω και της κρισιμότητας του θέματος της λειψυδρίας, το σύνολο των κατοίκων του Νομού.

Εδώ είμαστε λοιπόν όλοι ώστε ενωμένοι, στοχευμένα και οργανωμένα να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των διαδικασιών παρεμβαίνοντας κάθε φορά που θα «κολλάει» ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου τόνισε:

“Η αναζήτηση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για τα αναγκαία έργα της Χαλκιδικής, αποτέλεσαν τη βασική θεματολογία στη συνάντησή μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση, στην έδρα του στην Αθήνα.

Μαζί με τον βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιάννη Γιώργο, θέσαμε στον κ. Υπουργό τα θέματα προτεραιότητας για τη Χαλκιδική, σχετικά με την υδροοικονομία, τη διαχείριση των επιφανειακών υδάτων, αλλά και την οδική ασφάλεια”.