Μία νευραλγική υποδομή πραγματοποιείται στην Αρναία που έχει να κάνει με το μεγάλο έργο της πλήρους αντικατάστασης και επέκτασης του αποχετευτικού της δικτύου.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο υποδομής, του οποίου η σύγχρονη κατασκευή ήταν απαραίτητη για την κωμόπολη της Αρναίας, μιας και ήταν όπως χαρακτηριστικά λέει “ταλαιπωρημένο”: «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλη έργο που αφορά την αντικατάσταση και την επέκταση του αποχετευτικού της Αρναίας. Πρόκειται για ένα έργο ταλαιπωρημένο που όμως καταφέραμε  το βάλαμε ξανά στις ράγες, προϋπολογισμού που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ».

Και υπογραμμίζει: «Το συγκεκριμένο έργο θα επιτρέψει και στην Αρναία να διαχειριστεί τα λύμματα της, όπου μέχρι τώρα αυτό δεν συνέβαινε. Οι εργασίες προχωρούν αρκετά και έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν τα 2/3 του έργου».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο πρόκειται για ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, καθώς είναι αναγκαία η επέμβαση στο σύνολο των δρόμων της Αρναίας που είναι στενή με πλακόστρωτα στρωμένη: «Μιλάμε για ένα έργο υψηλής δυσκολίας και φυσικά απαιτείται πάντα η συναίνεση και η καλή διάθεση των κατοίκων οι οποίοι ταλαιπωρούνται. Αυτό το έργο έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά από μεγάλα αποχετευτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη», τόνισε και γνωστοποίησε και το μεγάλο αποχετευτικό έργο των Σταγείρων και της Στρατονίκης, ενός δικτύου 8,5 km που θα ενώσει τις δυο κοινότητες με τον βιολογικό του Στρατωνίου.

Ο κ. Βαλιάνος μίλησε μεταξύ άλλων και για την πρόσφατη εξέλιξη που αφορά την προσυμβατική διαδικασία διαγωνισμού για την κατασκευή του βιολογικού της Μεγάλης Παναγίας: «Είναι ένα έργο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και σε 2 μήνες περίπου θα το συμβασιοποιήσουμε για να ξεκινήσουμε την κατασκευή του βιολογικού της Μεγάλης Παναγίας. Άρα μιλάμε για έναν άλλο οικισμό που μπαίνει στο κομμάτι της διαχείρισης των λυμμάτων» και τόνισε πως «έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση πάνω σε αυτόν τον τομέα και βασικό μας μέλημα είναι να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες για την αναβάθμιση των βιολογικών σταθμών της Ιερισσού και των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης». Ο ίδιος έφερε στο προσκήνιο και τον βιολογικό της Ιερισσού, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε “χρίζει άμεσης επέμβασης”.

Τέλος είπε: «Στο τέλος αυτής της θητείας θεωρώ ότι θα μπορούμε να μιλάμε για πολύ σημαντικές εξελίξεις στο κομμάτι της διαχείρισης των αστικών λυμμάτων».