Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.

«Οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιούνται κάτω από ιδιαίτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και κλιματικές προκλήσεις. Το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού “Τουρισμός και ειρήνη” είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς ο τουρισμός μπορεί να προάγει την ειρήνη και την κατανόηση μεταξύ των λαών», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως επισημαίνει, «ο Τουρισμός πέρα από την ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής του συμβολής σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει τη δύναμη να φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και κουλτούρες, ενισχύοντας την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία».

«Για την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και για όλο τον τουριστικό κλάδο του Νομού, η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία. Συνεχίζουμε και εργαζόμαστε, πιστοί διαχρονικά στην ανάπτυξη του προορισμού, ώστε η Χαλκιδική να γίνει ακόμα πιο ελκυστική με όρους βιωσιμότητας για την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό», τονίζει καταληκτικά.