Εσείς γνωρίζατε ότι στον Νέο Μαρμαρά λειτουργεί θεατρικό εργαστήρι και μάλιστα εξαιρετικό; Είναι μία ακόμη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου της Προικοννήσου, που αγκαλιάζει και απευθύνεται σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Ένας κόσμος δημιουργίας και έκφρασης, με όχημα την τέχνη του θεάτρου, ανοίγεται για όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες. Το ΘΕΜΑ (Θεατρικό Εργαστήρι Μαρμαρά) προσφέρει καλλιτεχνικά ερεθίσματα με ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς. Στόχος είναι η ανάπτυξη της ελεύθερης έκφρασης, καθώς και η καλλιέργεια της φαντασίας, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις.

Την προηγούμενη χρονιά μάλιστα η ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου απογειώθηκε όταν ανέβασε μια θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο καφές της παρηγοριάς” και η οποία κέρδισε το κοινό με πολύ θετικά σχόλια και εντυπώσεις.

Ήταν μία παράσταση, μία μαύρη κωμωδία για την ακρίβεια, που έφερε γέλιο και κέφι στους θεατές. Ένα γλέντι στο καφενείο του χωριού με ντοπιολαλιά Μαρμαρινή. Ένας θάνατος, μια Αθηναία, οι Μαρμαρινές του χωριού, η χήρα και η αδερφή και το κουτσομπολιό για τον θανόντα έφεραν τα πάνω κάτω!

Μία παράσταση που αγαπήθηκε και ζητήθηκε από την Προικόννησο να παιχτεί και σε θέατρα του νομού, λόγω της επιτυχίας της και της εξωστρέφειας που έφερε: «Ο καφές της Παρηγοριάς ήταν ομολογουμένως ένα θεατρικό  έργο που άρεσε πολύ στο κοινό, το οποίο έμεινε ενθουσιασμένο και χαρούμενο μετά τη λήξη της παράστασης. Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που μας ζητάνε συνεχώς να το ξαναπαίξουμε, διότι δεν πρόλαβαν να έρθουν να το δούνε. Έχουμε προτάσεις βέβαια και από άλλους συλλόγους με θεατράκια στον νομό, οι οποίοι μας πρότειναν να παίξουμε την παράσταση μας», σημειώνει στο XalkidikiPolitiki η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Προικοννήσου Μενεξούλα Παραβάλου, επισημαίνοντας πως «η ανταπόκριση του κόσμου, η χαρά στα πρόσωπα τους και η εντυπώσεις που αφήσαμε είναι κάτι το οποίο μας ενθαρρύνει και μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε δυναμικά!»

Σύμφωνα με την κα. Παραβάλου υπάρχουν τμήματα ενηλίκων και εφηβικά, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες: «Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στο Πασχαλάκειο και υπάρχουν τμήματα τόσο για ενήλικες, όσο και για εφήβους», λέει και γνωστοποιεί πως η κα. Τζούλη Εγγλέζου, η δασκάλα του θεατρικού εργαστηρίου είναι μία καταξιωμένη καλλιτέχνιδα: «Η Τζούλη αγαπάει πολύ τη δουλειά της, είναι μία έμπειρη δασκάλα. Δίνει σώμα και ψυχή σε αυτό που κάνει και προσπαθεί να το μεταδώσει και σε εμάς όλο αυτό το πάθος, την δημιουργία, την έκφραση και την αγάπη για το θέατρο».

Σύμφωνα με την πρόεδρο είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιου είδους δραστηριότητες, σε ένα χωριό, σε μία κωμόπολη όπως είναι ο Νέος Μαρμαράς, διότι τέτοιες δράσεις προάγουν τον πολιτισμό, την εξωστρέφεια και την ανάγκη για δημιουργία: «Εμείς σαν σύλλογος προσπαθούμε να δημιουργούμε εναλλακτικές διεξόδους για τους νέους μας, αλλά και για τους ενηλίκους ανθρώπους. Ζούμε σε ένα ζωντανό χωριό και θεωρούμε ανάγκη και υποχρέωση να δημιουργούμε τέτοιου είδους δραστηριότητες που αν μη τι άλλο είναι εξωστρεφείς και σημαντικές για τον τόπο και τον άνθρωπο», τονίζει και καταλήγει: «Στο εργαστήρι ΘΕΜΑ του Νέου Μαρμαρά μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το θέατρο, συνδημιουργούμε και ανακαλύπτουμε, μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού, την  καλλιτεχνική μας φωνή. Έτσι λοιπόν, σας καλούμε και φέτος στη μεγάλη κοινότητα έκφρασης και δημιουργίας του θεατρικού εργαστηρίου της Προικοννήσου!».

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη των θεατρικών εργαστηρίων κ. Τζούλη Εγγλέζου στο τηλέφωνο 6987425300.