Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για άλλη μία χρονιά συμμετείχε στη Διεθνή τουριστική έκθεση Top Resa στο Παρίσι από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2024. Ο ΤΟΧ, εκπροσωπώντας τη Χαλκιδική, συμμετείχε με δικό του stand μέσα στο περίπτερο της ελληνικής αντιπροσωπίας με σκοπό την ανάδειξη της διαχρονικής γοητείας της Χαλκιδικής και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης, το περίπτερο της Χαλκιδικής ανέδειξε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, προβάλλοντας κυρίως την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, την εξαιρετική τοπική κουζίνα της και τα τοπικά προϊόντα καθώς και τις ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και εμπειρίες για όλες τις ηλικίες.

Ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, δήλωσε: “Παρόλο που έχουμε δει μείωση στις αφίξεις Γάλλων τουριστών σε σύγκριση με το 2023, η συμμετοχή μας στην Top Resa ήταν καίριας σημασίας. Μας επέτρεψε να συνομιλήσουμε απευθείας με Γάλλους tour operators και ταξιδιώτες για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.”

Τα στελέχη του ΤΟΧ, μαζί με ξενοδόχους, υπεύθυνους πωλήσεων και τουριστικούς πράκτορες από τη Χαλκιδική πραγματοποίησαν σειρά από προ-καθορισμένες συναντήσεις με αντίστοιχους Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού και γαλλικά ΜΜΕ. “Ακούγοντας τα σχόλια, αναγνωρίζουμε την ανάγκη για μεγαλύτερη προβολή της Χαλκιδικής αναδεικνύοντας περισσότερο την πλούσια ιστορία μας, τη γαστρονομία και τις αυθεντικές εμπειρίες, που είναι ζητούμενα για τους Γάλλους τουρίστες”, πρόσθεσε ο κ. Τάσιος.

Σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις της Διευθύντριας Marketing & Επικοινωνίας του ΤΟΧ με τον νέο Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Ανδρέα Φιορεντίνο και την προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ της Γαλλίας κα. Έμυ Αναγνωστοπούλου συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση θεματικών press trips στη Χαλκιδική μέσα στο 2025 και η ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την προσέλκυση Γάλλων επισκεπτών στη Χαλκιδική.