Τμήμα Θεάτρου θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Προποντίδας με δασκάλα την ηθοποιό, βοηθό σκηνοθέτη και υπεύθυνη παραγωγής σε θέατρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Βαλεντίνη Καλπίνη.
Η κ.Καλπίνη είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση την Υποκριτική και Μεταπτυχιακό σε Drama & Performance and Writing for Theatre από το UCD του Δουβλίνου. Με πολυετή καριέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εργάστηκε ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη παραγωγής σε κάποια από τα πιο γνωστά θέατρα με τα Bush Theatre, Almeida Theatre, York Grand Opera House ανάμεσά τους. Εκεί της δόθηκε η
ευκαιρία να συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα όπως οι Ralph Fiennes, Vanessa Redgrave, Pet Shop Boys, Phil Dunster κ.α. , και να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για την τέχνη του θεάτρου δοκιμάζοντας διαφορετικούς ρόλους πέρα από αυτόν της ηθοποιού. Μια όμορφη παρένθεση στην καριέρα της στην Αγγλία υπήρξε η συνεργασία της με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το έτος 2017-2018. Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στον Δήμο μας, τόπο καταγωγής της και έχει εστιάσει στο να μεταδώσει την αγάπη της για το θέατρο σε παιδιά και νέους μέσα από μαθήματα που περιλαμβάνουν:
Βασικές αρχές υποκριτικής
Θεατρικό παιχνίδι
Δραματοποίηση
Ψυχόδραμα
Προετοιμασία και υλοποίηση παράστασης
Στόχος είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν την εκφραστικότητά τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να κοινωνικοποιηθούν, να ενσωματωθούν σε μια ομάδα, να ξεπεράσουν τυχόν φόβο ή άγχος δημόσιας έκθεσης, να γεμίσουν χαρά, να παίξουν και να ανακαλύψουν νέους κόσμους.
Δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων σε Ν. Μουδανιά, Ν. Καλλικράτεια και Ν. Τρίγλια. Για πληροφορίες/εγγραφές καλείτε στο 23733 50106 και 50107 ή στέλνετε μήνυμα στο [email protected].