Συνεχίζει τις επισκέψεις και τις αυτοψίες στον Δήμο Αριστοτέλη η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια ζωή και την Φύση “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, μετά τις πρόσφατες αναφορές για εμφάνιση και επιθέσεις λύκων στην ευρύτερη περιοχή.
“Η περιοχή της Χαλκιδικής είχε πάντα λύκους, είχε καλή πυκνότητα.” εξηγεί στο Xalkidiki Politiki, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, δρ Βιολογίας και στέλεχος της “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, τονίζοντας παράλληλα ότι τα περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα συνδέονται με κάποια μεμονωμένα άτομα λύκων. Όπως αναφέρει, η έλλειψη φυσικής λείας αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε τροφή προκαλούν τις εμφανίσεις των άγριων ζώων κοντά σε οικισμούς.  “Δεν είναι κάτι επικίνδυνο. Είδαμε βέβαια εξοικείωση των ζώων. Η προσέγγιση γίνεται το βράδυ και περιμετρικά των οικισμών. Τα σκυλιά, στα περιστατικά που σημειώθηκαν ήταν δεμένα ή μέσα σε περίφραξη” καταλήγει.
Σύμφωνα με τον κ.Ηλιόπουλο, τα αφύλακτα κοπάδια, τα σκυλιά και τα αδέσποτα ζώα προσελκύουν τους λύκους. “Είναι εύκολο θήραμα για αυτά τα ζώα γιατί οι λύκοι είναι οπορτουνιστές. Πρέπει να προστατεύονται τα οικόσιτα ζώα και να περιοριστούν οι ανθρωπογενείς πηγές τροφής” όπως επισημαίνει. Τονίζει μάλιστα ότι οι λύκοι είναι φοβικά ζώα και οι επιθέσεις σε άνθρωπο είναι εξαιρετικά σπάνιες.
Ο κ.Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που θα εφαρμοστούν, ανέφερε ότι θα τοποθετηθούν περισσότερες κάμερες και κάποια απλά μέτρα αποτροπής, με θόρυβο και φώτα θα δοκιμαστούν για να μην πλησιάζουν οι λύκοι σε  κατοικημένες περιοχές.
Ο λύκος της φωτογραφίας βρίσκεται στην περιοχή της Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη.  Όπως φαίνεται το πόδι του είναι χτυπημένο, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην συμπεριφορά του ζώου.