Εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική, οργάνωσε η ΔΕΕΠ Χαλκιδικής, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, παρουσία όλων των Δημάρχων του νομού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Χαλκιδικής Γιάννης Αρζουμανίδης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση. «Δε θα μπορούσα να ξεκινήσω την ομιλία μου χωρίς να αναφέρω αυτή την υπέροχη εικόνα. Τη ζεστή ατμόσφαιρα που έχει το κλειστό Θέατρο Πολυγύρου. Η πρωτοφανής συμμετοχή είναι κάτι το οποίο είχαμε όλοι μας ανάγκη για τον τόπο της Χαλκιδικής. Για αυτό, σας οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την μεγάλη σας ανταπόκριση», ανέφερε ο κ. Αρζουμανίδης.

Στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Χαλκιδικής αναμένεται να βρίσκονται τα ονόματα των Ευθύμη Καρανάσιου, Γιάννη Γιώργου, Γρηγόρη Τάσιου, Ζαφειρούλας Μυλωνά και της Μαρίας Πάργα Λαθούρη.

Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Γιώργος, ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του έδωσε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  «Όταν επιλέγεσαι βέβαια ως ο μοναδικός Αντιπεριφερειάρχης σε ολόκληρη τη χώρα αυτό αποτελεί μία τεράστια ευθύνη. Περιποιεί τιμή βέβαια στο πρόσωπό σου, αλλά όμως δεν είναι μόνο τιμή όπως είπα, είναι και μία ευθύνη. Στόχος και σκοπός μου λοιπόν είναι να ικανοποιήσω τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων αυτών που πίστεψαν σε εμένα αλλά κυρίως μέσα από τον αγώνα μου για τη νίκη της παράταξης να δικαιώσω τον πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την ευκαιρία που μου δίνει να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο και εάν και εφόσον επιλεγώ να εκπροσωπήσω τον νομό που αγαπώ τη Χαλκιδική μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έναν πρωθυπουργό που μέσα στην τετραετία που πέρασε έδειξε σε κάθε περίπτωση πως η Ελλάδα αλλάζει μόνο με πολιτική βούληση επιμονή, όραμα και κυρίως σχέδιο. Αυτό έκανε από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του και αυτό δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε διεκδικώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος.
Στον τομέα του τουρισμού αλλά και των υποδομών αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής Ζαφειρούλα Μυλωνά: «Έχει ανάγκη η αγροτιά, η αλιεία, η κτηνοτροφία, οι μελισσουργοί, αλλά και τα πρωινά που θα προσφέρονται στα ξενοδοχεία να είναι στα τοπικά προϊόντα. Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι μια ιδέα. Eco τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, συνεδριακός τουρισμός. Εδώ επίσης έχουμε τον Ταξιάρχη. Το χωριό των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Δεν έχουμε ένα χωριό που στήνεται ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα. Να το προωθήσουμε. Η Αρναία, μια ζωγραφιά. Βαρβάρα, καταρράκτες, ποιος το ξέρει; Είμαι εδώ για να αγωνιστώ για αυτό. Οδικοί άξονες. Δεν υπάρχει από την Εγνατία δρόμος να πάμε στη μοναδικότητα του Αγίου Όρους. Περνάμε μέσα από μικρά χωριά. Πρέπει να το δούμε, υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα και μέσα στα χωριά, τα οδικά δίκτυα. Διοριζόντουσαν αναπληρωτές στη Σάρτη και δεν πήγαιναν γιατί ήταν η Σάρτη. Γιατί δεν ήταν καλός ο δρόμος. Η ανάπτυξη πως θα έρθει; Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το λιμάνι της Ουρανούπολης, τριτοκοσμικό. Ονειρεύομαι, έχω όραμα για τη Χαλκιδική. Πρώτα από όλα μαρίνες, δεν έχει μαρίνες. Τι ποιοτικό τουρισμό θέλουμε να φωνάξουμε;»

Από την πλευρά του, ο επίσης υποψήφιος βουλευτής Γρηγόρης Τάσιος έθεσε στην ομιλία του τα διλλήματα που αφορούν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. «Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα πάμε μπροστά σε μία Ελλάδα με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παρά την πανδημία τήρησε όλες τις βασικές δεσμεύσεις του, που μείωσε τους φόρους και την ανεργία, που αύξησε τους μισθούς και τις συντάξεις που έφερε ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα, που έκανε ρεκόρ στον τουρισμό μας ή θα γυρίσουμε πίσω σε μία Ελλάδα μίζερη, χωρίς αξιοπιστία με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, με κλειστές τις τράπεζες, με υπερφορολόγηση, με ψέματα που έταξε και παραπλάνησε τους πολίτες, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα; Θα είμαστε με αυτόν που έκανε το όχι ναι; Θα είμαστε με αυτούς που τάζουν λαγούς με πετραχήλια; Θα είμαστε με το ψέμα ή με την αλήθεια; Τους βλέπουμε να μιλάνε στα σποτάκια τους, ακόμα και για τους αγρότες μας και να υποτιμούν τη νοημοσύνη τους. Μα οι αγρότες μας δεν τα ξέρουν όλα αυτά; Δεν ξέρουν ότι οι παλιές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα δεν υλοποιήθηκαν και ότι αυτά που λέει δε θα γίνουν; Εγώ δε λέω ότι τα λύσαμε όλα. Χρειάζεται προσπάθεια και διαρκής αγώνας. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης είπε ότι έχουν γίνει και λάθη και ότι έχουμε αργήσει σε κάποιους τομείς Το ξέρει η Χαλκιδική μας αυτό. Ναι, αλλά έχουμε αποδείξει ότι η Χαλκιδική μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει παντού», σημείωσε ο κ. Τάσιος.