Νέο κύμα διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου 2025. Πρόκειται για 10.000 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, που θα προστεθούν στους 38.000 διορισμούς των τελευταίων ετών.
Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της, ήδη έχει ζητηθεί η έγκαιρη καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών και των κενών στα σχολεία, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό.
Η υπουργός υπογράμμισε επίσης τη σημασία της έγκαιρης τοποθέτησης αναπληρωτών και τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της χρονιάς.
Παράλληλα, η κυρία Ζαχαράκη διαβεβαίωσε ότι το χρονοδιάγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν αλλάζει και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, το οποίο –όπως είπε– προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους μαθητές.