Συνεδρίασαν μέσω του διαδικτύου οι Περιφερειάρχες Γιώργο Πατούλη, Γιώργο Κασαπίδη, Κώστα Μουτζούρη και Σταύρο Αρναουτάκη και τους Αντιπεριφερειάρχες Ιωάννη Γιώργο, Δημήτρη Πέτροβιτς, ως επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων σε πλαίσιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Αντικείμενο της επιτροπής είναι η διαμόρφωση δέσμης προτάσεων της ΕΝΠΕ για αλλαγές πλαισίου σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων.

Όπως επισημάνθηκε από το σύνολο των μελών, παρότι έχουν γίνει σοβαρά βήματα στην κατεύθυνση της καλύτερης οργάνωσης στη διαχείριση κρίσεων, παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα σημεία, που αναδείχτηκαν εμφατικά στην τελευταία μεγάλη κακοκαιρία «Μήδεια» και τα οποία χρήζουν αναδιάρθρωσης με τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με τα συναρμόδια Υπουργεία.

“Δουλεύουμε συλλογικά, συγκεντρώνουμε και οργανώνουμε τις φωνές αγωνίας μας. Μετασχηματίζουμε τους προβληματισμούς μας σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα υποβληθεί μέσα από την Ένωση Περιφερειών στα αρμόδια όργανα, με στόχο να αποτελέσει τη βάση για αλλαγές. Αλλαγές που θα κάνουν την Πολιτεία πιο αποτελεσματική και τους πολίτες πιο ασφαλείς στις δύσκολες στιγμές”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτροπή.