«Στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων από γερμανικές εταιρείες, ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, έχουν, ήδη, μπει στο κάδρο εταιρειών – κολοσσών, όπως η Cisco, η Deloitte, η Microsoft, η Pfizer, αλλά και η Deutsche Telekom, που βοηθούν στην ανατροπή του brain drain. Με εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργήσαμε το απαραίτητο επενδυτικό περιβάλλον. Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου παρουσίασα όλες τις κινήσεις που γίνονται με στόχο να επανατοποθετήσουμε την πόλη και τη Βόρειο Ελλάδα στο χάρτη της ευρύτερης περιοχής -και μέσω των 30+ έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Τους ευχαρίστησα για το θετικό, σημαντικό, ρόλο που διαδραμάτισαν στο άνοιγμα 300 επιπλέον θέσεων εργασίας σε γερμανικές επενδύσεις. Γυρίζουμε σελίδα, ατενίζουμε, με αυτοπεποίθηση το μέλλον», δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε, στο Διοικητήριο, με τον Γενικό Διευθυντή και τον Διευθυντή του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ.κ. Αθανάσιο Κελέμη και Γεώργιο Θεοδωράκη.
Πρόσθεσε ότι «στη συνάντηση είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις δράσεις του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών και, ιδιαίτερα, τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων στα έργα από 1-3.000.000 ευρώ που εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο. Κοινή θέλησή μας είναι, μέσα στον Ιανουάριο του 2023 να οργανωθεί συνάντηση με τους τρεις Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας, με θέμα τις γερμανικές επενδύσεις στην περιοχή και τη συμμετοχή εκπροσώπων γερμανικών εταιρειών, για την οποία θα εργαστούν τα στελέχη του Επιμελητηρίου».
Οι εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, από την πλευρά τους, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Εσωτερικών για τις κινήσεις που γίνονται για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας και τη σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να οργανώσουν, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, για τις οποίες και ζήτησαν τη συνδρομή της Κυβέρνησης.