Στις 11-13 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, που διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αλεξανδρούπολη.

Για τρεις μέρες, δημοσιογράφοι από όλους τους χώρους, πανεπιστημιακοί, αλλά και ερευνητές   συμμετείχαν σε ένα γόνιμο διάλογο με εισηγήσεις, απόψεις και προτάσεις που αφορούν επίκαιρα προβλήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας, τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, την ενημέρωση των πολιτών.

Στο Συνέδριο αναδείχθηκε επίσης ο θετικός ρόλος των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης με τους τοπικούς φορείς, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Το συνέδριο της ΕΣΕΤ για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε μια πολύ ευχάριστη εμπειρία με άψογη διοργάνωση και ενδιαφέροντα ακούσματα από όλους τους ομιλητές. Η σωστή ενημέρωση των πολιτών είναι κάτι που το έχουμε πραγματικά ανάγκη και εμείς οι ίδιοι», αναφέρει η εκπρόσωπος του eXpressEvia Σταματούλα Λεβέντη.

«Η δημοσιογραφία είναι ένας κλάδος δύσκολος με θετικά, αλλά και αρνητικά. Παλαιότερα οι δημοσιογράφοι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες δυσκολίες που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν τα νέα παιδιά, δεδομένου ότι η επαρχία έχει άλλες ιδιαιτερότητες και διαφορετικές ισορροπίες. Ένας δημοσιογράφος στην επαρχία αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες, που έχουν να κάνουν κυρίως με βιοποριστικούς λόγους, γι’αυτό ολοένα και περισσότεροι ψάχνουν και μια δεύτερη δουλειά για να βγάλουν πέρα τα προς το ζην. Τα καταφέρνουν όμως και εμείς σαν Ένωση Συντακτών βρισκόμαστε δίπλα τογς για να τους ενθαρρύνουμε», λέει η επίτιμη πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Τ Νία Κομπορόζου.

Το ειδησεογραφικό portal XalkidikiPolitiki  εκπροσώπησαν στο συνέδριο η διευθύντρια και εκδότρια Σουζάνα Καζάκα, καθώς και η art director Ζωή Γανίτη.