Σε αποχή μαθημάτων προχώρησαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Συκιάς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία τους.

Όπως σημειώνει στο XalkidikiPolitiki η πρόεδρος του Λυκείου και αντιπρόεδρος του Γυμνασίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σωτηρία Κωνσταντάρα τα παιδιά επέλεξαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε αποχή και όχι σε κατάληψη, ακολουθώντας τον νόμιμο τρόπο για να ζητήσουν τα αυτονόητα: «Ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση!».

Η κα. Κωνσταντάρα υπογραμμίζει μάλιστα πως «έως και σήμερα κανένας δεν έχει εισακούσει τα αιτήματά τους, παρά την επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στους κυβερνητικούς φορείς για την γνωστοποίηση της κατάστασης όσον αφορά την έλλειψη των καθηγητών και την σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία αυτών στο ΓΕΛ και στο Γυμνάσιο Συκιάς, με αποτέλεσμα να χάνονται  διδακτικές ώρες και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην προετοιμασία των παιδιών που θα εξεταστούν φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος στη Συκιά η κατάσταση είναι απογοητευτική διότι υπάρχουν  δυο μόνο καθηγητές Γυμνασίου και πέντε του Λυκείου. Γι’αυτό τον λόγο οι μαθητές ζητούν άμεσα την κάλυψη των θέσεων από εκπαιδευτικούς και διαμαρτύρονται με την αποχή από τα μαθήματά τους σήμερα και αύριο 26/9, μέχρι να υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους και επιστροφή στην ομαλή λειτουργία του σχολείου τους.

Δείτε τα αιτήματα των μαθητών: