Την αγανάκτηση και την έντονη διαμαρτυρία τους θα εκφράσουν το πρωί της Τρίτης 8/10 γονείς και σύλλογοι για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της Συκιάς, που φέτος όπως τονίζει επανειλημμένα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σωτηρία Κωνσταντάρα είναι τραγικές.

Οι γονείς πρόκειται να διαμαρτυρηθούν έντονα για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και θα ζητήσουν για ακόμη μία φορά απαντήσεις από τους αρμόδιους, με κύριο στόχο την άμεση στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η κα. Κωνσταντάρα τονίζει μάλιστα πως «τόσο καιρό, ένα μήνα τώρα βροντοφωνάζουμε, παλεύουμε για τα αυτονόητα και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.  Έχουμε αγανακτήσει και δεν δίνουμε άλλα περιθώρια. Οφείλουν άμεσα να στείλουν εκπαιδευτικούς στη Συκιά για να μην χαθεί ούτε μισή ώρα μαθήματος και να ξεκινήσει επιτέλους η ομαλή λειτουργία του Γυμνασίου και του Λυκείου, διασφαλίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τη φοίτησή τους στο σχολείο της περιοχής».

Στην κινητοποίηση σύμφωνα με πληροφορίες το παρόν θα δώσει και η δημοτική αρχή του δήμου Σιθωνίας, στηρίζοντας έτσι τα δίκαια αιτήματα γονέων, συλλόγων και μαθητών που αφορούν την κάλυψη των κενών θέσεων στο σχολείο της Συκιάς.