kalafatis

«Η επόμενη μέρα θα πρέπει να στηριχθεί πάνω σε πεπραγμένα και παραδοτέα. Όλοι έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας και όλοι έχουμε αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε και στήριξε την κοινωνία με περισσότερα από 50 δισ. ευρώ, 43 δισ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας και άλλα 13 για την ενεργειακή κρίση, δημιούργησε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, μείωσε την ανεργία κατά 6 μονάδες, είχαμε ρεκόρ εξαγωγών με 55 δισ. ευρώ, είχαμε ρεκόρ τουριστικής κίνησης, πάνω από 35 εκατομμύρια επισκέπτες αναμένουμε αυτό το καλοκαίρι, είχαμε θεαματικές επιδόσεις στις άμεσες επενδύσεις».

Σχολιάζοντας το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε: «Θεωρώ ότι όλοι οι αρχηγοί ήταν ο εαυτός τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο προσγειωμένος, ο ρεαλιστής, ο σοβαρός, ο μετριοπαθής, ο λελογισμένος, αποφεύγοντας όπως πάντα τις προσωπικές επιθέσεις θέλοντας να εστιάσει στο καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και του τόπου. Νιώθω ότι σ΄αυτή την περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει και την ουσία, βάσει όσων ανέφερα, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, όσον αφορά τα επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης στα ζητήματα της οικονομίας, τα εθνικά θέματα, τη διεθνή θέση της χώρας».  

Σχετικά με την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία που έχει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Καλαφάτης αναρωτήθηκε: «Καταρχάς δεν μας λέει από που θα βγουν αυτά τα χρήματα. Η πρόταση του Πρωθυπουργού για αντικειμενική  κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων είναι στο τραπέζι.  Και είναι ανάγκη για να γνωρίζει ο κόσμος όταν αναφερόμαστε σ΄ένα μέτρο πόσο κοστίζει και από που θα βρεθούν οι πόροι. Η αύξηση των κρατικών δαπανών στην υγεία και στην Παιδεία κατά 9 δισ. ευρώ σημαίνει 36 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας».