Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 2010 όταν το Στρατώνι, αργά το απόγευμα, κινδύνεψε να χαθεί στη λάσπη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση 164 mm εντός ολίγων ωρών σύμφωνα με το μετέπειτα πόρισμα του ΤΕΕ) αλλά και η ανεπάρκεια της αντιπλημμυρικής τάφρου είχαν ως αποτέλεσμα, τόνισε λάσπης και νερού να καταστραφεί η ακίνητη και κινητή περιουσία του κόσμου.
Οι κοίτες των υδρορεμάτων δεν μπόρεσαν να προστατευτούν και τα φρεάτια δεν ανταποκρίθηκαν στο όγκο του νερού, αλλά έκλεισαν από τις φερτές ύλες.
Η εικόνα που αντίκρυσαν όσοι είδαν το Στρατώνι με το φως της μέρας ήταν κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική. Ένας βράχος που μπήκε από το παράθυρο του σπιτιού και βγήκε από την πόρτα. Το παραλιακό μέτωπο σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Τα αυτοκίνητα των κατοίκων αριστερά και δεξιά, παρασυρμένα από νερό, καλυμμένα με λάσπη.
Όποιος έζησε αυτή τη φρίκη, αλλά και όποιος την είδε, δεν θα την ξεχάσει ποτέ, λένε οι κάτοικοι του Στρατωνίου, που σήμερα πλέον αισθάνονται σχεδόν ασφαλής. Άλλαξαν ροές ρεμάτων και διαπλατύνθηκαν γέφυρες. Αυτά έγιναν από την πρώτη στιγμή, την επομένη της καταστροφής. Η πιο αποτελεσματική παρέμβαση θα είναι η συνολική παρέμβαση του ρέματος «Αργυρώς» από την κοίτη του ως τη θάλασσα. Ενώ έχουν περάσει 15 χρόνια ακριβώς, επικαιροποιήθηκε η αρχική μελέτη που είχε εκπονήσει η Εγνατία Οδός και το έργο είναι έτοιμο να ενταχθεί προς χρηματοδότηση.