Στο Athens Democracy Forum, την επιτομή της προσπάθειας για όλα όσα μας ενώνουν ως ανθρώπους και κοινωνίες, παρευρέθηκε ο Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής.

Μακριά από Φυλετικές, θρησκευτικές κόκκινες νοητές γραμμές, μέσα από ανθρωποκεντρική προσέγγιση γίνονται καθημερινά προσπάθειες για την κατάκτηση τόσο της προσωπικής, όσο και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με επικεφαλής τους ανώτερους δημοσιογράφους των New York Times, το Athens Democracy Forum πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα στις 1-3 Οκτωβρίου 2024 για να προωθήσει συγκεκριμένες λύσεις και προγράμματα. Μεταξύ των παρευρισκόμενων μερικά από τα πιο έξυπνα -και συχνά τα νεότερα- μυαλά στον ακαδημαϊκό χώρο, την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών, τα οποία κλήθηκαν να βρουν μια συνταγή για μια νέα φυλή δημοκρατίας, που θα αναγνωρίζει ότι μόνο τολμηρή δράση θα έχει μια ευκαιρία ενάντια στις κακοήθεις απειλές.

Όλες οι συνεδρίες του Φόρουμ επικεντρώθηκαν στις διπλές αποστολές του Ιδρύματος Δημοκρατία και Πολιτισμός, του διοργανωτή του Φόρουμ: να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών και να παράγει καλύτερη διακυβέρνηση.