Το CapTour είναι ένα καινοτόμο έργο που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στον κλάδο του τουρισμού, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας. Το έργο αποτελείται από ένα σύνολο δράσεων με απώτερο στόχο την ενίσχυση των βασικών παραγόντων που επηρεάζουν την επιχειρηματική επιτυχία της τουριστικής βιομηχανίας στη διασυνοριακή περιοχή. Μέσα από δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης οι υπάρχοντες, αλλά και δυνητικοί, επιχειρηματίες θα μπορούν να εξελίξουν τις ιδέες τους, προάγοντας τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Μία εκ των δράσεων είναι η διεξαγωγή τεσσάρων συναντήσεων καινοτομίας με διαφορετικές θεματικές σχετικά με την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Καθεμία από αυτές θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές ημερομηνίες όπου κάθε φορά μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, καθώς και σπουδαστές και απόφοιτοι χρηματοοικονομικών, λογιστικών και τουριστικών σχολών.

Η Δεύτερη «Συνάντηση Καινοτομίας»

Η δεύτερη «Συνάντηση Καινοτομίας» με θεματική «Digital Nomads: Tι θέλουν και πως μπορούν τα ξενοδοχεία να τους προσελκύσουν» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, 06:00-8:00μ.μ., στο κτίριο Μ2 και αίθουσα CR2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την ομιλήτρια κυρία Μαριέττα Σαρηγιαννίδου ιδρύτρια της MYND και της Restart Retreat και instructor της Knowcrunch. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Αν δραστηριοποιείστε στον τομέα του Τουρισμού και θέλετε να συμμετέχετε σε αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, επικοινωνήστε με την Πανελλήνια Ένωση ξενοδόχων τηλεφωνικά στο +30 694 742 6442 ή μέσω email στη διεύθυνση [email protected] για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας.

Το έργο CapTour

To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από 4 δικαιούχους:

1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) (Επικεφαλής Δικαιούχος)
2. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.)
3. Association of Hoteliers, Restauranteurs and Tour Operators – Sandanski
4. Rhodopes Hoteliers and Restauranteurs Association