Στην Όλυνθο έρχεται και φέτος η καθιερωμένη γιορτή της ελιάς, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο να οργανώνει την ετήσια εκδήλωση που προβάλλει το νούμερο ένα εξαγώγιμο και πιο σημαντικό προϊόν της περιοχής, την ελιά.

Η γιορτή της ελιάς αποτελεί πόλο έλξη για πολλούς επισκέπτες από τη Χαλκιδικής, αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ολύνθου φρόντισε να παρουσιάσει φέτος ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις  5-6 και 7 Ιουλίου, με το πρόγραμμα να αποτελείται από μουσικές συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς.

Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί το μουσικό σχήμα με τους Μανώλη Καραντίνη και Πέτκου Αγγελική και το Σάββατο 6 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι Διαμαντής Διονυσίου και Ελεάννα Παπαϊωάννου.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού  και συγκεκριμένα “Το μεγάλο θέλω της Γέρικης Ελιάς” της συγγραφέως Καίτη Ζγέμπα στις 20:00. Στη συνέχεια στις 21:00 ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από παιδικά τμήματα και Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Στο κλείσιμο της γιορτής, θα λάβει χώρα παραδοσιακό γλέντι με το Μουσικό Σχήμα “Aliberta” και στο κλαρίνο ο Αλέξανδρος Ζώρας.

Τέλος αξίζει να τονίσουμε πως η είσοδος είναι δωρεάν, για όλο τον κόσμο.