Στην περιοχή όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά στην Σιθωνία Χαλκιδικής, μετέβη σήμερα το απόγευμα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, όπου και συναντήθηκε με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μανόλη Τσολάκη. Ο κ. Τσολάκης ενημέρωσε την βουλευτή για το ευχάριστο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο μικροεστίες και ότι η ελπίδα όλων είναι να μην ενισχυθούν οι άνεμοι μέσα στις επόμενες ώρες. Ανέφερε επίσης το σημαντικό γεγονός ότι δεν καταστράφηκαν κατοικίες όπως επίσης και ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί .
Η κ. Ιγγλέζη συνεχάρη τόσο τον διοικητή της Πυροσβεστικής για τον άψογο συντονισμό και την αμεσότητα των δυνάμεων της πυροσβεστικής (παρά τις τόσο αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή), όσο και τους κατοίκους εθελοντές για την καίρια συμβολή τους στο έργο της πυρόσβεσης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Βουλευτής η φωτιά ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 25ης Οκτωβρίου , όταν ξερό δέντρο στην περιοχή Καβουρότρυπες έπεσε πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ και στη συνέχεια πήρε φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Η περιοχή κηρύχθηκε άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τα σχολεία της περιοχής να παραμένουν κλειστά από το πρωί της Πέμπτης και την κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Βουρβουρού -Σάρτης να έχει επίσης διακοπεί από τις πρώτες χθεσινές πρωινές ώρες.
Ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα από νωρίς της προηγούμενης ημέρας καθώς προληπτικά εκκενώθηκε ο οικισμός Κάμπος και ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της Σάρτης για το τρόπο εκκένωσης του οικισμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση συμμετείχαν συνολικά 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου καθώς επίσης και 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Στην κατάσβεση επίσης πήραν μέρος η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ
Δυστυχώς οι υλικές ζημιές δεν έχουν ακόμα καταγραφεί πλήρως αλλά σίγουρα μετράμε άλλη μια απώλεια φυσικού πλούτου της Χαλκιδικής και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η άμεση αποτύπωση της καμένης έκτασης και η κήρυξή της ως αναδασωτέα.