Για άλλη μία χρονιά η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία και η αφή της φλόγας της «Αγάπης»  είναι το μεγαλύτερο γεγονός στα δρώμενα των Εθελοντών Αιμοδοτών. Διασχίζει μέρη της Ελλάδος, τιμώντας όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες  που αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για να βοηθήσουν  τον πάσχοντα συνάνθρωπό τους.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η Σιθωνία είχε την  τιμή να γιορτάσει την άφιξη της φλόγα της «ΑΓΑΠΗΣ», στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων στη Νικήτη, να συνεχίσει στο Μεταγκίτσι, στον Άγιο Νικόλαο, στη Σάρτη, στη Συκιά και να καταλήξει στον Νέο Μαρμαρά με Λαμπαδηδρόμους πληθώρα από παιδάκια, τους μελλοντικούς Εθελοντές Αιμοδότες και με στήριγμά τους γονείς τους που τα συνόδευσαν με μεγάλη χαρά σε κάθε χωριό του δήμου.

Η φλόγα της “Αγάπης” κατέληξε στον Νέο Μαρμάρα, με τον δήμαρχο Σιθωνίας Ιωάννη Μαλλίνη και το δημοτικό συμβούλιο να βρίσκονται εκεί και με χαρά να κρατάνε όλοι τους την Φλόγα της “Αγάπης”!. Ακόμη παρευρέθηκαν εκεί εθελοντές αιμοδότες, απλοί πολίτες, σύλλογοι μικρά παιδιά και φορείς όπου αγκάλιασαν και τίμησαν με αγάπη την προσέλευση  της φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην προβλήτα του χωριού.

«Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης για πρώτη φορά διαδημοτικά διέσχισε σήμερα τους δρόμους της Σιθωνίας, περνώντας το μήνυμα της προσφοράς για την ζωή! Θέλουμε περισσότερους εθελοντές αιμοδότες, για να χαρίσουμε ζωή στο συνάνθρωπο μας», είπε ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτή η εκδήλωση είναι τιμή για τον δήμο Σιθωνίας.

«Η υποδοχή της φλόγας της αγάπης αποτελεί γιορτή για όλες τις τοπικές κοινωνίες, σαν αυτή που ζήσαμε σήμερα σε όλα τα χωριά του δήμου μας. Η φλόγα ξεκίνησε από τη Νικήτη, πέρασε από το Μεταγγίτσι, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σάρτη, τη Συκιά για να καταλήξει εδώ…στη κεντρική προβλήτα του Νέου Μαρμαρά. Ο εθελοντισμός πρέπει να είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε το απαραίτητο αίμα που χρειαζόμαστε και μπορούμε όλοι, όλοι μαζί να χαρίσουμε το δώρο που λέγεται ζωή!», τόνισε μεταξύ άλλων η παιδίατρος και η δημοτική σύμβουλος Αφροδίτη Γκιώτη.