Υποβλήθηκε στο Δήμο Σιθωνίας η συγκοινωνιακή μελέτη του κόμβου στη θέση σύνδεσης των οδών Νικήτη – Νέου Μαρμαρά – Άγιος Νικόλαος (θέση «Τριεθνές»).

Για την ανάλυση των κυκλοφοριακών δεδομένων διενεργήθηκαν κυκλοφοριακές μετρήσεις φόρτων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. Από την αξιολόγηση αυτών μέσω κατάλληλων κυκλοφοριακών μοντέλων διαπιστώθηκε ότι ο υφιστάμενος κόμβος υπερβαίνει τα όρια της κυκλοφοριακής ικανότητάς του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με τον προτεινόμενο σχεδιασμό ο οποίος ολοκληρώθηκε από το Γραφείο Μελετών Δημ. Καραμπατάκης – Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ, αναμένεται υψηλότερη στάθμη εξυπηρέτησης σε συνθήκες αυξημένων κυκλοφοριακών φόρτων, περιορισμός των ατυχημάτων καθώς και μείωση της τοπικής ρύπανσης από αέριους ρύπους οχημάτων και ηχορύπανσης λόγω αποφυγής του φαινομένου στάσης – επανεκκίνησης των οχημάτων σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η Δημοτική Αρχή Σιθωνίας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών ιδίως σε θέσεις στις οποίες εντοπίζονται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η επίτευξη εύρυθμων συνθηκών κίνησης οχημάτων και πεζών θα βελτιώσει καθοριστικά την απρόσκοπτη πρόσβαση προς τις περιοχές του Δήμου μας και θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.