Πυρκαγιά ξέσπασε στο βουνό “Κάρβουνας” στη Βουρβουρού σήμερα το απόγευμα, σε δασική έκταση.

Τη φωτιά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πέντε οχήματα με 13 πυροσβέστες, μέλη της εθελοντικής ομάδας ΟΠΕΑΝ του Αγίου Νικολάου και ένα ελικόπτερο.

Ομάδες της πυροσβεστικής και εθελοντές βρίσκονται στο σημείο. Είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν οι πυροσβεστικες δυναμεις σήμερα στον ορεινό όγκο του Δραγουντέλιου, ύστερα από τους κεραυνούς που έφερε η χθεσινή κακοκαιρία.

Στο δύσβατο σημείο επιχειρεί αεροπλάνο και ελικόπτερο, έχουν προσεγγίσει και επίγειες δυνάμεις οι οποίες κάνουν εγκατάσταση ούτως ώστε να προσεγγίσουν τη φωτιά και να την αντιμετωπίσουν.

Έπειτα από τηλέφωνικη επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομάδας ΟΠΕΑΝ, Θανάση Ευαγγελινό, ο οποίος δήλωσε ότι  η φωτιά στον Καρβουνά έχει τεθεί υπό έλεγχο παρά το δύσβατο σημείο το οποιο και δυσκόλεψε την κατάσταση. Η κινητοποίησης της πυροσβεστικής ήταν άμεση και εμείς επειδή γνωρίζουμε καλά τα σημεία εδώ σαν ομάδα εθελοντών φτάσαμε αμέσως για να ενισχύσουμε τις δυνάμεις των επίγειων και των εναέριων μέσων της φωτιάς”, ανέφερε ο ίδιος.