Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πρώην δήμαρχο της Έδεσσας που κρίθηκε ένοχος για απιστία. Η υπόθεση αφορά έλλειμμα που ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του δήμου, την περίοδο 2001 έως το 2010 που ο ίδιος βρισκόταν στο τιμόνι της διοίκησης.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στην τότε προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, ενώ αποφασίστηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση επέστρεψε στο πινάκιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης το 2021 που αθώωνε τόσο τον δήμαρχο όσο και την προϊσταμένη, ελλείψει δόλου. Ωστόσο, το αίτημα αναίρεσης έκανε λόγο πως το σκεπτικό της απόφασης δεν είχε επαρκή αιτιολόγηση και η υπόθεση δικάστηκε από την αρχή με νέα σύνθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι δεν έλεγχαν τις διαχειριστικές πράξεις που εκτελούσε ο ταμίας του δήμου -που είχε παραπεμφθεί σε δίκη, ωστόσο στο μεταξύ είχε αποβιώσει- κι ότι υπήρχε αταξία στους λογαριασμούς εσόδων και εξόδων.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την πράξη και σημείωσαν ότι οι ορκωτοί λογιστές δεν βεβαίωσαν ποτέ ζημιά στα οικονομικά του. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή τους σημειώνοντας πως δεν ενήργησαν με δόλο, ωστόσο το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους επιβάλλοντας την παραπάνω ποινή.