Η ένατη θέση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού δεν ήταν το όνειρο ζωής αλλά είναι μια καλή επίδοση δεδομένων πολλών παραγόντων, υποστηρίζει ο προπονητής της αθλήτριας Ελίνας Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαρίωφ.

Η Ελίνα πέτυχε την ένατη θέση στο ακόντιο, κατά την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα και μόλις στα 22 της χρόνια, κάτι που θεωρείται αρκετά ικανοποιητικό. Όλοι γνωρίζουν ότι οι προπονήσεις είναι δύσκολες όταν λείπουν βασικές υποδομές, όπως επίσης ότι το άγχος και η πίεση που ασκείται στον αθλητή είναι τεράστια με αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μποτσκαρίωφ η Ελίνα Τζένγκο έχει μεγάλες προοπτικές και τα επόμενα χρόνια της ανήκουν.
«Ήθελα να μπούμε στην οχτάδα και να κάνει άλλες τρεις βολές ώστε να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο υπάρχει. Η ένατη θέση είναι μια καλή επίδοση αν σκεφτεί κανείς ότι αποκλείστηκαν πολλοί αθλητές του Πανευρωπαϊκού και δεν μπήκαν στον τελικό. Είναι μικρή σε ηλικία η Ελίνα και από μια άποψη οι δυσκολίες και τα εμπόδια την κάνουν πάντα πιο δυνατή», λέει ο προπονητής της.

Σχολιάζονται τις συμμετοχές ο κ. Μποτσκαρίωφ χαρακτήρισε πολύ καλό το γενικό επίπεδο των αθλητών και πρόσθεσε: «Κι εμείς όμως είχαμε τις επιδόσεις των μεταλλίων που πέτυχαν οι αθλητές στους Ολυμπιακούς. Το 65,80 που πήρε η αθλήτρια του χρυσού, το είχε ξεπεράσει η Ελίνα με 65,81 στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Αυτά τα σκορ είναι στις δυνατότητες της Ελίνας, αρκεί να μην έχει άγχος και πίεση. Λείπει η εμπειρία και η ψυχραιμία. Φαντάζεσαι πώς είσαι στα 22 σου και πόσο μεγάλη είναι η πίεση να περιμένουν από σένα το καλύτερο, αλλά και οι δικές σου απαιτήσεις από τον εαυτό σου να είναι ανάλογες».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από τη Ν. Καλλικράτεια, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς συμμετείχε σε μίτινγκ ρίψεων στη Γερμανία, όπου πήρε την πρώτη θέση, και ξεκινά πλέον την προετοιμασία για το παγκόσμιο στο Τόκυο.

Ο δε προπονητής της Γ. Μποτσκαρίωφ βάζει ψηλά τον πήχη για άλλη μια φορά επιδιώκοντας να διοργανώσει ένα αθλητικό event στίβου στην πλατεία της Ν. Καλλικράτειας με αγωνίσματα σφαίρας και μήκους. «Είναι άξιο λόγου ότι από ένα χωριό με τόσο λίγο πληθυσμό έχουν διακριθεί τέσσερις αθλητές στο πανευρωπαϊκό στίβου. Δεν το λέω μόνο εγώ για τον Α.Σ. Κένταυρο, αλλά οι ίδιες οι στατιστικές», επαναλαμβάνει ο ίδιας.