Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ LMPT (http://www.lmpt.eu), το οποίο υλοποιεί το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και αποσκοπεί στη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού στο Βιετνάμ, το Κιργιστάν και την Κίνα πραγματοποιήθηκε Διεθνής Συνάντηση Εργασίας στις 11 Οκτωβρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Την συνάντηση φιλοξένησε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. Την έναρξη της συνάντησης συντόνισε ο Καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Αηδόνης, καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος ενώ χαιρέτησε επιπρόσθετα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Μπρουτζάς και η κα Τάνια Ακριτίδου Διευθύντρια Marketing του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ο καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γαρύφαλλος Φραγκίδης, η Επιστημονική Συνεργάτιδα κα. Ειρήνη Τσακηρίδου καθώς και μια αποστολή Βιετναμέζων αποτελούμενη από τον Αντιπρύτανη και δύο Καθηγητές του Πανεπιστημίου του Ανόι, κ. Nguyen Quoc Chinh, κ. Do Quang Giam, κα Nguyen Thi Thuy και δύο Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Χούε, κ. Bui Dung The και κ. Bui Duc Tinh.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων, την ανάδειξη καλών πρακτικών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στο Βιετνάμ. Ο κ Γρηγόρης Τάσιος μαζί με τον κ. Γεώργιο Μπρουτζά και την κα Τάνια Ακριτίδου παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία και δείκτες για την τουριστική ανάπτυξη στην ΠΕ της Χαλκιδικής, τα δυνατά σημεία που καθιστούν την Χαλκιδική έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό καθώς και τις δράσεις του Οργανισμού.
Τα μέλη της βιετναμέζικης αποστολής έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις καλές πρακτικές του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής σε σχέση με την οργάνωση, την ανάπτυξη και την προβολή των πρωτοβουλιών και συζήτησαν ζητήματα σύναψης σχέσεων ευρύτερης συνεργασίας στα θέματα του τουρισμού. Τονίστηκε και από τις δυο πλευρές πόσο σημαντική είναι τόσο η συνεργασία των διαφορετικών φορέων όσο και των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία του Τουρισμού.
Η επόμενη δράση του έργου αφορά στη μελέτη της υπάρχουσας κατάστασης στη χώρα του Βιετνάμ και την ανάπτυξη ενός κοινού διπλώματος σπουδών πάνω στο βιώσιμο τουρισμό μεταξύ των Πανεπιστημίων του Βιετνάμ που συμμετέχουν στο έργο και του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.