Αντιμέτωποι με απίστευτες διαπιστώσεις ερχόμαστε καθημερινά, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του XalkidikiPolitiki “οργιάζουν” η ρευματοκλοπή και οι παράνομες επανασυνδέσεις στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ με τους επιτήδειους να επιστρατεύουν ό,τι πατέντα ή “εφεύρημα” μπορεί να φανταστεί κανείς για να “τρελάνουν” τους μετρητές!

Δυστυχώς στην Χαλκιδική έχουμε αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που προβαίνουν στην κλοπή της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς έχει βγει η «τεχνογνωσία» προς τα έξω με αρκετούς να προχωρούν στην παραβίαση των μετρητών τους.

240 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί ότι σχετίζονται με τη ρευματοκλοπή στον νομό Χαλκιδικής και όπως γίνεται αντιληπτό, ανεξάρτητα από τη ζημιά στον Οργανισμό από τα διαφυγόντα, η μη πληρωμή από επιτήδειους επιβαρύνει τους νόμιμους καταναλωτές.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, υπενθυμίζουμε πως η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα, που προβλέπεται, διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα, ενώ μέχρι να εντοπισθεί, εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

Και πως είναι δυνατόν να μην έχουν υπάρξει οι προβλεπόμενες σχετικές κυρώσεις; Πραγματοποιούνται τελικά ή μήπως όχι οι σχετικοί έλεγχοι στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας; Είναι αρκετό το προσωπικό που υπάρχει στον νομό για να εντοπίσει τους παραβάτες; Και εν τέλει πληρώνουμε όλοι, ανεξαιρέτως την παροχή του ρεύματος στον νομό;

 

Άξιο θαυμασμού!

Τα συμπεράσματα δικά σας…