Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανανέωσε την παραμονή της Χαλκιδικής στο επίπεδο ”πολύ αυξημένου κινδύνου – βαθύ κόκκινο” μέχρι την Παρασκευή 16/4 τουλάχιστον, ημέρα που θα επαναξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο ίδιο επίπεδο παραμένει και η Θεσσαλονίκη αλλά και αρκετές άλλες περιοχές της χώρας. Σε αυτό μπαίνουν από αύριο (10/4) το πρωί οι περιοχές Κω και Ήλιδα Ηλείας. Αξίζει να αναφερθεί πως άναψε και επίσημα το πράσινο φως για άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη και την Αχαϊα, ενώ θα παραμείνει κλειστό αυτό της Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής εικόνας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως από το βαθύ κόκκινο κατέβηκαν στο κόκκινο αρκετές περιοχές της χώρας. Αυτές είναι: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Φθιώτιδας, Μαντούδι Αγίας Άννας, Αιδηψός, Κατερίνης, Αστυπάλαια Καλύμνου, Σκιάθος. Οι υπόλοιπες παρέμειναν ως έχει στο ”βαθύ κόκκινο”.

Τι επαναλειτουργεί και τι αλλάζει από Δευτέρα (12/4)

-Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ

-Το λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά αίρεται ο μάξιμουμ αριθμός των 20 ατόμων, πάντα με ένα άτομα ανά 25 τμ..

-Επιπλέον, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα στην Αχαΐα, με click inshop και click away και η επαναλειτουργία στη Θεσσαλονίκη, με click away. Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά στην Κοζάνη.