Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση των μηχανών του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στη Σιθωνία σε μόνιμη επιφυλακή, όταν εχθές Κυριακή 11 Αυγούστου κλήθηκαν να παρέμβουν σε επείγον περιστατικό σε γνωστή παραλία του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα ο 6χρονος Γιάννης κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από πνιγμό, όταν έκανε μπάνιο μαζί με τους γονείς του στην παραλία του “Παραδείσου”, και ξαφνικά έπαθε ανακοπή.

Άμεσα χτύπησε ο κώδωνας του κινδύνου στις μηχανές του ΕΚΑΒ που βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή στη Σιθωνία, και σε πολύ γρήγορα διάστημα μετά την μηχανή του ΕΚΑΒ, έφτασε ασθενοφόρο που μαζί με τοπικούς γιατρούς, εθελοντές και διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έτσι επανέφεραν το μικρό παιδί και πάλι στη ζωή, μεταφέροντας το με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο στον Πολύγυρο.

«Ζήσαμε πραγματικά ένα μικρό θαύμα με την επαναφορά του μικρού Γιάννη στη ζωή, ο οποίος είχε επεισόδιο πνιγμού. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί, με την μηχανή του ΕΚΑΒ να καταφθάνει πρώτη και στη συνέχεια και οι γιατροί της περιοχής που κλήθηκαν για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή.  Όλοι μαζί, γιατροί, εθελοντές, φοιτητής της Ιατρικής συμβάλαμε και επαναφέραμε στη ζωή το παιδί, το οποίο είχε υποστεί ανακοπή. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ο Γιάννης διεκομίσθη με ασφάλεια στο νοσοκομείο στον Πολύγυρο», σημειώνει στο XalkidikiPolitiki η παιδίατρος και δημοτική σύμβουλος του Νέου Μαρμαρά Αφροδίτη Γκιώτη, τονίζοντας παράλληλα πως «και σαν παιδίατρος, αλλά και σαν δημοτική σύμβουλος, νιώθω απερίγραπτη χαρά, διότι αυτή η διοίκηση κατάφερε να ενισχύσει τις δομές του ΕΚΑΒ στην περιοχή και σήμερα έχουμε τη χαρά, αλλά και την τιμή να μιλάμε για ένα θαύμα».