Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ο κινηματογράφος στο σχολείο ως μέρος της διαδικασίας της εκπαίδευσης; Γίνεται τα παιδιά μέσα από τη διαδικασία της παραγωγής μιας ταινίας να διδαχθούν, να συνδεθούν, να αναπτύξουν δεξιότητες κα όλα αυτά ενώ διασκεδάζουν;

Τις ερωτήσεις αυτές απαντά στην πράξη η Άρτεμις Καλογεράκη, εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς Χαλκιδικής η οποία έχει εντάξει την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους στον σχολικό της προγραμματισμό.

Η ίδια μιλώντας στο makthes.grυπογραμμίζει τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του κινηματογράφου στην εκπαίδευση καθώς κάνει το μάθημα πολύ πιο κατανοητό, διασκεδαστικό και εντέλει, ουσιαστικό. «Για μας είναι πολύ σημαντικό μαθησιακό εργαλείο. Το χρησιμοποιούμε συνήθως στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας. Η τοπική ιστορία είναι αυτή που κυρίως επικεντρωνόμαστε, χωρίς αυτό να αποκλείει άλλες θεματικές»

Η έμπνευση αντλείται από το οτιδήποτε όπως θα πει χαρακτηριστικά, από την ιστορία, την επικαιρότητα, τις παγκόσμιες ημέρες και άλλα.

Η κ. Καλογεράκη φέτος, είναι δασκάλα στην ΣΤ’ Δημοτικού και μέχρι στιγμής έχουν κάνει ήδη 7 βίντεο. Ένα από τα πιο πρόσφατα εγχειρήματά τους είναι το βίντεο που έφτιαξαν για την τραγωδία στα Τέμπη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr