Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πολύγυρο προχώρησαν την Τετάρτη γονείς και εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στις αλλαγές στο 2ο δημοτικό σχολείο Πολυγύρου.

Ένα από τα πληρέστερα σχολεία του νομού υποβαθμίζεται πλέον καθώς τα δύο τμήματα της ΣΤ’ Τάξης συγχωνεύονται σε ένα, με 25 μαθητές συνολικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το τμήμα συμπλήρωνε τον αριθμό των 26 μαθητών για να χωριστεί σε δύο τμήματα, αλλά παρόλα αυτά η διεύθυνση προτίμησε να προχωρήσει σε εγγραφή του νέου μαθητή της τάξης σε άλλο σχολείο, ώστε να γίνει η συγχώνευση των δύο τάξεων.

Την ίδια στιγμή μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, αφού πλέον χάνονται τα γαλλικά, και οι μαθητές που πέρσι ξεκίνησαν να τα διδάσκονται, τώρα υποχρεωτικά θα περάσουν στα γερμανικά και μάλιστα στον Β’ κύκλο.

«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τους γονείς και τον οικογενειακό προγραμματισμό τους», σχολιάζει ο διευθυντής του γυμνασίου Νίκος Σμυρλής.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι το σχολείο χάνει ένα τμήμα ολοήμερου όπως επίσης και το τμήμα ένταξης αφού κρίθηκε ότι πλέον δεν απαιτείται.