Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πολιτιστικό καλεντάρι του Δήμου Σιθωνίας «Όψεις Πολιτισμού» και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 54ου Κολυμβητικού Διάπλου.

Στην παραλία της Νικήτης πραγματοποιήθηκε μίνι τουρνουά water polo με τη συμμετοχή ομάδας από Θεσσαλονίκη αλλά και μικρών παιδιών.

Οι αυριανές πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταφέρονται στην Παλιά Νικήτη, τον παραδοσιακό οικισμό, που εξακολουθεί να διατηρεί τον χαρακτήρα του. Στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με την ονομασία «Νυχτέρι».

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις έχουν αθλητικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Στις 10 το πρωί, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των μικρών κολυμβητών, ενώ στις 11.00 π.μ. θα γίνει η εκκίνηση του 24ου Αγώνα Κολύμβησης «Μικρός Τορωναίος».

Ο «Μικρός Τορωναίος» αφορά κολυμβητές ηλικίας 8 – 16 ετών και θα πραγματοποιηθούν δυο διαδρομές,  η μία θα είναι 200 μ. και η άλλη 1.000 μ..

Το ίδιο βράδυ, της Παρασκευής 26 Ιουλίου, στις 21.30, θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των μικρών κολυμβητών και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των κολυμβητών οι οποίοι θα συμμετέχουν στον 54ο Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου.