koronoios

Ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανανέωσε την παραμονή της Χαλκιδικής στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου – βαθύ κόκκινο, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο νομός παραμένει στο συγκεκριμένο επίπεδο μέχρι την Παρασκευή 9/4 όταν και θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα από τους ειδικούς.

Επίσης, κατά την έκτακτη ενημέρωση της Τετάρτης ο Υφυπουργός ανακοίνωσε τις αλλαγές στα μέτρα, με άνοιγμα του λιανεμπορίου από την Δευτέρα (5/4) και των διαδημοτικών μετακινήσεων για άθληση, ακόμη και με χρήση του αυτοκινήτου, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (3-4/4) και μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Συνεπώς, θυμίζουμε πως ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

  • Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό (3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.
  • Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός του δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και τις περιοχές που εντάσσονται στο βαθύ κόκκινο και ποιες βγαίνουν:

«Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης, ο δήμος Λέρου.

Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι δήμοι Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μετσόβου.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στις περιοχές της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, στις οποίες η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική».