Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, η κεντροδεξιά, φιλελεύθερη παράταξη που κυβερνά τη χώρα. Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 5 δεκαετίες, έρχεται ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπογράφεται η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, που ταυτόχρονα εγγυάται και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Όπως κάθε κόμμα, που παρότι πιστό στις βασικές αρχές του, έτσι και η ΝΔ χρειάζεται σε τακτά διαστήματα να παλεύει με τα νέα δεδομένα, τα εξελίξεις που αναδιαμορφώνουν το πολιτικό τοπίο και να προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος και σίγουρα υπάρχουν αγκάθια που άλλοτε ξεριζώνονται ανώδυνα κι άλλοτε αφήνουν πληγές.

Τα στελέχη της ΝΔ γνωρίζουν καλά πώς να γιατρεύουν τις πληγές τους και να συνεχίζουν για το καλό του τόπου και της παράταξης. Γι αυτό και οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στο κόμμα και δίνουν την εντολή να σχηματίζει κυβέρνηση εδώ και δύο θητείες τώρα. Είναι ξεκάθαρο ότι η προσωπική ανέλιξη δεν είναι αυτοσκοπός και δεν χωράει μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Κι όπως σε κεντρικό, έτσι και σε τοπικό επίπεδο, στα όργανα του κόμματος, καταφέρνει να επικρατήσει πάντα η σύνεση και η λογική, το καλό του τόπου και το συμφέρον των πολιτών. Με γνώμονα τις αξίες της μεγάλης παράταξης που μας κρατά ενωμένους σαν οικογένεια, πορευόμαστε στην επόμενη μέρα, βήμα-βήμα και προσεκτικά.

Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής