Tο σχέδιο νόμου που αφορά τον προσωπικό γιατρό καθώς και την επέκταση του μέτρου στους παιδιάτρους σχολιάζει ο Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής.

Ο κύριος Τσερκεζίδης αναφέρεται στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς ώστε να εργαστούν στο ΕΣΥ τονίζοντας παράλληλα ότι οι πολίτες θα πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Αναλυτικά η δήλωση του:

“Ο προσωπικός γιατρός για κάθε πολίτη και οι δωρεάν επισκέψεις παιδιών σε παιδίατρο είναι ό,τι καλύτερο και θετικό ως μέτρο, τα τελευταία έτη. Είναι μια θετική προσπάθεια προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και για το ίδιο το σύστημα υγείας. Το σχέδιο νόμου με έμφαση στην πρόληψη, πρέπει να συνοδεύεται και με ανάλογα οικονομικά ή άλλα κίνητρα για τους γιατρούς, που πλέον έχουν φτάσει σε σημείο να παραιτούνται από το δημόσιο και να ιδιωτεύουν όπου και όπως μπορούν. Θετικό, επίσης, θα είναι να ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη του στο δημόσιο σύστημα υγείας, που λειτουργεί με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λειτουργών του. Ακόμη πιο σημαντική είναι η πρόβλεψη για το σύστημα τηλεϊατρικής που θα εφαρμοστεί σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ώστε όλοι να λαμβάνουν τη στοιχειώδη φροντίδα υγείας όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά γίνεται από έμπειρα και καταρτισμένα άτομα. Χειροκροτούμε τα σπουδαία βήματα στον χώρο της υγείας με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν οι πολίτες μόλις γίνει νόμος του κράτους το σχέδιο.”