Κουκουλοφόρους και εξωσχολικούς βλέπουν οι γονείς των μαθητών του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών στην κατάληψη του σχολείου τους που ξεκίνησε ήδη. Είναι γνωστό και μη εξαιρετέο ότι στις αρχές της σχολικής χρονιάς οι μαθητές βρίσκουν τα αιτήματα που θέλουν προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάληψη των σχολείων, μέχρι να δικαιωθούν, όπως λένε.

Στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών δεν μιλάμε για αιτήματα. Μιλάμε για νοοτροπίες και συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε μαθητές της σχολικής κοινότητας, αλλά ούτε και στις ηλικίες τους. Βανδαλισμοί, και καταστροφή της δημόσιας περιουσίας είναι ανεπίτρεπτα μέσα στον χώρο της μάθησης και της γνώσης. Επιπλέον, υποβιβάζουν τον θεσμό της τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης δείχνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τα παιδιά εκεί μέσα.

Δεν είναι έτσι όμως, γιατί οι γονείς έχουν αγωνία και άγχος για τα παιδιά τους. Οι ίδιοι οι μαθητές δεν μπορούν να περιφρουρήσουν το σχολείο τους, και παραδίδονται σε έναν φαύλο κύκλο καταστροφών, ζημιών και χάους.

Κάθε απλός φορολογούμενος, και οι γονείς των νέων μαζί, αναρωτιούνται ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Γιατί ο δήμος καλείται κάθε χρόνο να επισκευάσει και να καλλωπίσει τη σχολική στέγη, ενώ θα συμβούν ακριβώς οι ίδιες καταστροφές; Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει τέλος στην ασυδοσία των καταλήψεων, τις ζημιές των οποίων πληρώνουμε όλοι εμείς!

 

Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής